Genially- transformă-ți ideile în creații


Ce este Genially?

Genially este o platformă online care permite crearea de infografice, video, ghiduri, imagini și prezentări digitale colorate, artistice și creative, dar și jocuri, teste distractive online.

Cu toate că platforma nu este în limba română, aceasta este foarte intuitivă ce permite să lucrăm în ea fără a cunoaște foarte bine limba engleză.

Toate instrumentele oferite de platforma Genially sunt extrem de utilie atât pentru cadrele didactice cât și pentru elevi.

În acest articol voi enumera câteva instrumente, care le-am îndrăgit și le utilizăm în cadrul lecțiilor de IT. Printre acestea:

Prezentări interactive

Acest instrument ne permite fie să le creăm utilizând deja machete, sau să le realizăm de la 0.

Un alt instrument mega util pentru profesori este Learning Experience.

Cu ajutorul căruia avem posibilitatea să evaluăm elevii în același timp distrându-i. Acest instrument poate fi utilizat de cadrele didactice la toate disciplinele, fie acestea se predau cu prezența fizică a elevilor sau online. Sunt sigură că elevilor le va plăcea la nebunie.

Un instrument pe care l-aș recomanda pentru studierea la distanță a unei teme noi pentru elevi ar fi Guide, aici aveți posibilitatea să creați o temă întreagă într-un mod creativ ce motivează copilul să meargă până la finele acesteia și să descopere lucruri noi.

Desigur că toate acestea instrumente pe lângă faptul că pot fi utilizate de sine stătător, ele pot fi conectate mai multe împreună. De exemplu prezentare cu Interactive image sau cu Learning Experience, dar nu numai. Totul depinde de creativitatea profesorului.

Pentru a înțelege mai bine platforma Genially, vă invităm să urmăriți tutorialul:

Ceea ce ține de costurile platformei, e mega uimitor, în pachetul gratuit avem posibilitatea de a utiliza câte creații dorim din cele gratuite, nefiind o limită.

Dacă însă dorim să descărcăm prezentările offline, să le descărcăm în format jpg, pdf, de asemenea să inserăm audio în creațiile noastre și alte opțiuni avem următoarele pachete de cost: https://app.genial.ly/plans


2 Replies to “Genially- transformă-ți ideile în creații”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *