Vorbim deja de mai mulți ani despre abilități noi, abilități de viitor, dar pare că discuțiile au fost accelerate în ultimul an.Am realizat tot mai mult cât de important este să ne învățăm copiii să-și exerseze reziliența, să se adapteze în diverse situații și contexte, să fie flexibili și să-și unească forțele cu cei din jur.
Joi, 4 februarie, ora,18:00, pe pagina de Facebook Logiscool România
𝐂𝐞 𝐢̂𝐧𝐬𝐞𝐚𝐦𝐧𝐚̆ 𝐢̂𝐧 𝟐𝟎𝟐𝟏 𝐬𝐢𝐧𝐭𝐚𝐠𝐦𝐚 „𝐀𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐚̆𝐭̦𝐢 𝐧𝐨𝐢” 𝐬̦𝐢 𝐜𝐮𝐦 𝐬𝐞 𝐭𝐫𝐚𝐧𝐬𝐟𝐨𝐫𝐦𝐚̆ 𝐞𝐝𝐮𝐜𝐚𝐭̦𝐢𝐚, 𝐢̂𝐧𝐭𝐫-𝐮𝐧 𝐩𝐫𝐞𝐳𝐞𝐧𝐭 𝐢̂𝐧 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐥𝐮𝐜𝐫𝐮𝐫𝐢𝐥𝐞 𝐬𝐞 𝐬𝐜𝐡𝐢𝐦𝐛𝐚̆ 𝐝𝐞 𝐥𝐚 𝐮𝐧 𝐜𝐨𝐦𝐮𝐧𝐢𝐜𝐚𝐭 𝐥𝐚 𝐚𝐥𝐭𝐮𝐥?
𝐂𝐮𝐦 𝐩𝐮𝐭𝐞𝐦 𝐬𝐚̆ 𝐟𝐚𝐜𝐞𝐦 𝐞𝐝𝐮𝐜𝐚𝐭̦𝐢𝐚 𝐢̂𝐧 𝟐𝟎𝟐𝟏 𝐩𝐨𝐭𝐫𝐢𝐯𝐢𝐭𝐚̆ 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐧𝐞𝐯𝐨𝐢𝐥𝐞 𝐜𝐨𝐩𝐢𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐧𝐨𝐬̦𝐭𝐫𝐢, 𝐝𝐚𝐫 𝐬̦𝐢 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐯𝐢𝐢𝐭𝐨𝐫𝐮𝐥 𝐥𝐨𝐫?
𝐃𝐞 𝐜𝐞 𝐚𝐯𝐞𝐦 𝐧𝐨𝐢 𝐧𝐞𝐯𝐨𝐢𝐞 𝐬̦𝐢 𝐜𝐮𝐦 𝐧𝐞 𝐩𝐮𝐭𝐞𝐦 𝐩𝐫𝐞𝐠𝐚̆𝐭𝐢, 𝐜𝐚 𝐩𝐚̆𝐫𝐢𝐧𝐭̦𝐢, 𝐬𝐚̆-𝐢 𝐠𝐡𝐢𝐝𝐚̆𝐦 𝐢̂𝐧 𝐚𝐜𝐞𝐬𝐭 𝐯𝐢𝐢𝐭𝐨𝐫?
Stăm de vorbă cu 6 invitați din domenii diverse, pentru a captura o perspectivă cât mai amplă asupra educației și abilităților de care au nevoie copiii noștri, dar și cum putem să le fim alături cu deschidere și răbdare.Fii alături de noi în această discuție pentru a găsi împreună răspunsuri la cât mai multe întrebări care îi privesc, mai ales, pe copiii noștri, și, implicit, pe noi.
𝙇𝙖𝙨𝙖̆ 𝙞̂𝙣 𝙚𝙫𝙚𝙣𝙞𝙢𝙚𝙣𝙩 𝙞̂𝙣𝙩𝙧𝙚𝙗𝙖̆𝙧𝙞𝙡𝙚 𝙩𝙖𝙡𝙚 𝙨̦𝙞 𝙡𝙚 𝙫𝙤𝙢 𝙖𝙙𝙧𝙚𝙨𝙖 𝙞̂𝙣 𝙥𝙖𝙣𝙚𝙡.
Invitați și invitate:
Otilia Mantelers
Psiholog, specialist în parenting, cunoscută în România pentru modul în care susține importanța jocului în creșterea copiilor. De câțiva ani, urmează diferite formări în psihoterapia traumei, fiindcă a înțeles că atât copilul, cât și sufletul părintelui, au nevoie de grijă. Susține de mulți ani cursuri pentru părinți și organizează conferințe cu invitați internaționali, fiind una din promotoarele științei parenting-ului în România. Otilia este autoarea îndrăgitei povești terapeutice „Secretul Monstrului” (2017) si a cărții „Kikimora își caută pisică” (2020).
Ciprian Stanescu
Coordonează Social Innovation Solutions, organizație ce oferă consultanță și suport pentru ONG-uri și corporații în impact social, trenduri de viitor și inovație, dar și programe educaționale și competiții de business pentru tineri: Social Impact Award și Future Makers Ciprian coordonează și platformele de evenimente despre viitor, Future Summit și Future Talks, este Global Shapers Alumni al World Economic Forum și profesor la EA – The Entrepreneurship Academy.
Mirela Tanc
Profesoară de limba și literatura română la Școala Gimnazială „Oltea Doamna” din Oradea. A primit premiul Global Teacher Award și a colaborat cu nume mari din educația globală. Este membru al mai multor comunități educaționale: Member of the Advisory Board for the Global Educational Conference Network, Pulitzer Center Global Educator, Global Advisory Board Member Foremost Foundation și altele. Este Microsoft Innovative Educator Expert, MIE Trainer și gazdă a MSFTEduChat. A primit distincția de Creator de Educație ca apreciere pentru activitățile desfășurate la școală. La clasă, folosește diverse metode inovatoare pentru a-i motiva pe elevi, dar cel mai mult, metoda gamification – combină literatura cu jocuri precum Minecraft. Este mentorul comunității de profesori ambasadori Logiscool.
Tudorel Popescu
Activează în sistemul universitar de peste 15 ani în domeniul relațiilor internaționale și a fost implicat în proiecte europene și internaționale de educație, cercetare și cooperare cu mediul de afaceri. Cu un interes științific în zona de antreprenoriat universitar și dezvoltare tehnologică, dezvoltat în programul de doctorat urmat la două institute politehnice din Portugalia și România, Tudorel este membru activ al European Network for Business Studies and Languages (SPACE), unde a fost pentru câțiva ani reprezentantul universităților românești din rețea. Specialist in comunicare interculturală și aplanarea conflictelor, Tudorel a oferit consultanță și formare în domeniu, în Kosovo, în zona de conflict din Mitrovica, în perioada post război (în 2010 și 2011), la debutul IBCM – International Business College Mitrovica. Tudorel a activat și în business, în internaționalizarea de operațiuni de retail în aria de middle și high-end iar în anii de debut a lucrat și pentru Automobile Dacia. În anul 2018 s-a format în domeniul protocol și administrație la Ministerul Afacerilor Externe și a activat în serviciul exterior al României, la misiuni diplomatice în Uniunea Europeană (statele baltice).
Anca Predescu (Gânscă)
New entry în echipa executivă a Fundația Comunitară Brașov, dar cu sufletul alături de Fundație încă de la începuturi. Fiind membru fondator și membru board pentru 5 ani, Anca a preluat, pe lângă rolul de Manager Programe, și rolul de Coordonator Comunicare. Anca este un om de comunitate și își folosește experiența acumulată în zona de antreprenoriat și comunicare pentru o schimbare profundă în Bine. Este mama a doi copii de 5 și 7 ani.
Cornelia Paraipan
Medic de psihiatrie pediatrică și psihoterapeut de famillie si individual. Lucreaza din 2015, mai întâi ca rezident în clinica de psihiatrie pediatrică a Spitalului „Prof. Dr. Al. Obregia” din București, iar in ultimul an în cadrul Centrului de Psihiatrie si Psihoterapie MINDCARE În timpul rezidențiatului își începe formarea în psihoterapia familiei in cadrul ASOCIAȚIEI MULTICULTURALE DE PSIHOLOGIE ȘI PSIHOTERAPIE (AMPP), unde pregătirea profesională se rafineaza, învățand să vadă povestea din spatele diagnosticului. Scrie articole pentru Pagina de Psihologie pe teme de sănătate mintala, parenting și cercetări din psihologia relațiilor. Se descrie ca o persoană a cărei pasiune și curiozitate pentru întelegerea celor din jur este întrecută de consumul avid cultural – de cărți, filme, teatru, dar mai ales muzică. Cornelia consideră că cel mai bun context de învățare din viața ei sunt poveștile de viață ale oamenilor din jur și se consideră norocoasă că poate face asta prin natura meseriei ei.