Au început înscrierile la Programul național privind studierea limbii române. Completează formularul de înregistrare


Înscrie-te gratuit la o nouă etapă a Programului național privind studierea limbii române. Și dacă ai pe cineva, care dorește mult să învețe limba română sau doriți să vă perfecționați vocabularul, înregistrați-vă împreună!

Programul este destinat adulților care vor să își perfecționeze cunoștințele sau să studieze limba română de la zero. Cursurile sunt gratuite, cheltuielile fiind acoperite din bugetul de stat.

Новости на русском языке вы можете прочитать здесь.

Înscrierea la cursuri se poate face în perioada 1-29 februarie 2024 prin completarea unui formular online, accesând următorul link: .

În cazul în care nu este posibilă înregistrarea online, persoanele interesate se pot adresa la numărul de telefon 068 68 60 04, în zilele de lucru, între orele 9.0 și 17.00, pentru a fi ajutate să completeze cererea.

Cursurile vor fi organizate atât cu prezență fizică, cât și online, în perioada martie-decembrie 2024. La final, participanții vor obține un certificat cu indicarea nivelului de competență lingvistică de cunoaștere a limbii române, în conformitate cu prevederile Cadrului European Comun de Referință pentru Limbi.

În anul 2023, în cadrul Programul național de studiere a limbii române au fost înscrise 6 550 de persoane. Pentru organizarea și desfășurarea cursurilor gratuite de limba română de la bugetul de stat au fost alocate peste 6 milioane de lei.

În 2024, Ministerul Educației și Cercetării preconizează ca în cadrul Programului să fie instruite circa 4 000 de angajați din sistemul educațional, sistemul medical, administrația publică, justiție, economie, inclusiv alte categorii de adulți. În acest sens, au fost alocate peste 8 milioane de lei.

Durata unui curs va fi în mediu de 120 de ore, în funcție de nivelul de competență lingvistică, comparativ cu cursul din 2023 care avea 60 de ore.

Mai multe detalii privind Programul național de studiere a limbii române puteți afla la numărul de telefon: 022 23 46 23 sau la adresa de email: daniela.tirsina@mec.gov.md.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *