Toți elevii din învățământul profesional tehnic vor fi promovați în următorul an de studii


Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a completat „Regulamentul-cadru de organizare a învățământului profesional tehnic în perioada în care accesul în instituții este restricționat”. Astfel, în perioada de referință nu se desfășoară evaluări sumative, inclusiv teze, examene. Orele prevăzute pentru realizarea evaluărilor se redistribuie pentru tematici în conformitate cu curriculumul la unitatea de curs (disciplina) / modulul respectiv.

Media semestrială la unitățile de curs se va calcula doar în baza notelor acumulate pe parcursul semestrului.

În perioada de referință toți elevii sunt promovați în următorul an de studii indiferent de rezultatele obținute la unitățile de curs (discipline) / module. Pentru elevii care la unitățile de curs au obținut o medie mai mică decât 5.00 (cinci.00), se va organiza, după revenirea la studii, o perioadă suplimentare de recuperare.

Acordarea creditelor de studii, pentru unitățile de curs prevăzute în semestru II al anului de studii 2019-2020 se va efectua concomitent cu calcularea mediei semestriale la unitatea de curs, în condițiile în care aceasta nu este mai mică decât 5.00 și se înscrie în registru / borderoul de examinare, carnetul de note, fişa personală a elevului.

Menționăm că examenele de calificare urmează a fi desfășurate în condițiile prevederilor Ordinului 1127/2018, după revenirea la studii în termenele stabilite de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării”.

Ordinul nr. 402/2020, cu privire la completarea Regulamentului-cadru de organizare a învățământului profesional tehnic în perioada în care accesul în instituții este restricționat, aprobat prin Ordinul 350/2020 poate fi accesat aici: https://mecc.gov.md/ro/content/invatamintul-profesional-tehnic


2 Replies to “Toți elevii din învățământul profesional tehnic vor fi promovați în următorul an de studii”

  1. Spuneti-mi, dar cum vor termina studiile studenții din ultimul an de studiu. Mai ales, că scriu teza de licență și se confruntă cu un șir de impedimente, dar unele universități cer, parcă nu e pandemie în țară. Nu le trebuie nici diplomă cu atâtea cerințe, doar le este greu să treaca treptele de scriere, preaparare, aparare. Poate tot ar trebui să se pună accent și pe sănătatea lor. Eu ca mamă imi fac griji și pentru mine sănătatea are prioritate.

  2. Mă scuzați. Asta mi se pare cea mai mare nebunie din lume! In TOATE tarile civilizate, cei care au terminat scoala anul acesta, au dat examenele sau dau examenele si se pot angaja cu diploma in mana! Cu calificare..cum naiba numai la noi, la români se poate întâmpla o asemenea nebunie?? Termină copii anul asta si isi vor primi calificarea anul viitor???? 😡😡😡😡
    Adică un an ,ce va face copilul respectiv?? Va sta si ..Ce?? Nici macar la somaj nu va avea dreptul??
    Cum va lucra, daca isi doreste sa o facă??? Ce fel de minister( ministru) al educației AVEM??? Asta este o altă bătaie de joc la adresa românilor !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *