Guvernul Republicii Moldova alocă 20 mln. de lei pentru asigurarea desfășurării calitative a procesului educațional în instituțiile de învățământ general


În contextul suspendării procesului educațional în instituțiile de învățământ, în scopul prevenirii răspândirii/îmbolnăvirii cu COVID-19, instituțiile de învățământ din Republica Moldova s-au confruntat cu o serie de dificultăți. Cea mai mare provocare fiind asigurarea dotării cu tehnică de calcul a cadrelor didactice și elevilor pentru desfășurarea procesului educațional la distanță.

Astfel, astăzi, 17 aprilie, cabinetul de miniștri a aprobat în ședința de Guvern proiectul de lege privind modificarea Legii bugetului de stat pentru anul 2020 nr. 172/2019. La solicitarea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Executivul a alocat mijloace financiare pentru procurarea tehnicii de calcul în vederea dotării instituțiilor de învățământ primar, gimnazial și liceal din țară cu suma de 20 mln. lei din contul redistribuirilor între liniile bugetare.

În context, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării urmează să lanseze procedura de licitație privind achiziționarea tehnicii de calcul.


One Reply to “Guvernul Republicii Moldova alocă 20 mln. de lei pentru asigurarea desfășurării calitative a procesului educațional în instituțiile de învățământ general”

  1. Interesant cum vor fi alese instituțiile ce nesită a fi dotate cu tehnica necesară, tot pe linie de partid ?
    În instituția în care activez, spre exemplu, membrii administrației au fiecare calculator, acces la internet, cab.de informatică,engleză, chimie, restul se descurcă care cum poate
    (laptop de acasă de care se folosesc 4 membri ai familiei).
    În luna iunie am participat la un seminar la centrul Artico cu referire la platformele educaționale, dar nu au urmat implementarea lor în practică, deoarece nu avem WF, copiii, chiar dacă au telefoane, au internet limitat, noi profesorii la fel. Și pentru a le implementa e nevoie de a exersa să formăm aceste deprinderi !
    Mii de scuze, dar aceasta e realitatea și,cred că, nu doar în instituția mea, dar în majoritatea din țară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *