Participă la „Ziua Faptelor Bune”


Ziua Faptelor Bune este o tradiție anuală de facere de bine. În toată lumea, sute de mii de oameni aleg să facă voluntariat și să ajute cei nevoiași, astfel punând în practică o simplă idee că fiecare persoană poate face un bine, fie că e vorba de o faptă mai mare sau puțin mai mică, pentru a îmbunătăți viețile altora și de a schimba în mod pozitiv lumea.

Echipa Centrului Republican al Voluntarilor se adresează către organizația Dvs. cu inițiativa de a Vă implica cu grupul de voluntari în data de 29 martie 2020, la cel mai mare eveniment de binefacere în Moldova: „Ziua Faptelor Bune”. 

  • Dacă este interesantă propunerea, Vă rugăm să vă înregistrați până la data de 15 martie 2020:  https://forms.gle/ch1N1xEfjh1KtW137   (organizațiile înregistrate vor primi regulamentul de participare la data de 16 martie 2020)
  • Găsiți evenimentul în Facebook și bifați”Particip” – https://www.facebook.com/events/507044516904581/ 
  • Vă rugăm să distribuiți evenimentul pe pagina Dvs de facebook/siteu.

Ziua Faptelor Bune a fost inițiată în 2007 de o doamnă de afaceri – Shari Arison. Acest proiect social este înfăptuit în toată lumea. De la lansarea sa din 2007, această tradiție anuală de binefacere a crescut de la 7.000 de participanți, în Israel, la aproape 1 milion în 2015. Mergând la nivel mondial în 2011 cu 10 orașe internaționale, inclusiv câteva din SUA, Ziua Faptelor Bune a început să unească oamenii de peste toată lumea. 

În anul 2016, Moldova sa implicat pentru prima dată în cadrul acestei mișcări, având ca reprezentanți în țară Centrul Republican al Voluntarilor, din cadrul Centrului Cultural Evreiesc.

Evenimentul a avut loc pe data de 10 aprilie, peste 300 de voluntari au fost implicați în 18 proiecte variate de binefacere: construirea cuștilor pentru animale, ordine în 2 parcuri ale capitalei, ajutor la spitale și aziluri de bătrâni în susținerea bolnavilor prin vorbe calde și activități distractive, donare de sânge la un punct mobil pe strada Eugen Doga, etc. Primăria Chișinăului a oferit un troleibuz în care orice persoană a călătorit gratuit.

În anul 2017 organizatorii au implicat în 50 de activități peste 1000 de voluntari din diferite regiuni ale țării.

În 2018, evenimentul a avut ca participați cca 2200 de voluntari, implicați în 147 de activități de voluntariat, în toată țara, inclusiv Transnistria.

În 2019, acțiunea a adunat cca 3200 voluntari, implicați în 122 activități de voluntariat, pe întreg teritoriul țării.

Într-o lume în care poți fi orice, alege să fii mai bun!

Echipa Centrului Republican al Voluntarilor


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *