Părinții cer anularea deciziei CNESP și continuarea procesului de învățământ în clase. Petiție online


Părinții, semnatari ai prezentei petiții, își exprimă profunda nemulțumire în raport cu prevederile p.6 a Hotărârii nr. 47 din 26 februarie 2021 a Comisiei Naţionale Extraordinară de Sănătate Publică.

Petiția Online poate fi găsită aici: https://www.petitieonline.com/nu_invmantului_la_distan

⚠️ Semnătura se confirmă prin E-mail (adresa electronică)❗️

Menționăm, că în timp ce dvs închideți școlile, vital necesare pentru a asigura un proces educațional eficient și calitativ, rămân deschise bisericile, localurile de alimentație publică, barurile, piețele și alte locuri publice, iar transportul public e plin de persoane cu vîrsta peste 60 ani, care și reprezintă principala categorie de risc în pandemia de COVID-19.

Dacă facem referință la datele statistice, anume în categoria de vîrstă 60+, în perioada 15 – 26 februarie 2021, s-au înregistrat 4073 cazuri, ce constituie 32 % din numărul total de cazuri de COVID-19, dar și circa 79 % din cazurile de deces (3097 persoane) de la începutul pandemiei. Ca comparație, în categoria de vîrstă a elevilor (10-20 ani) în aceeași perioadă a lunii februarie 2021 au fost înregistrate doar  591 cazuri, ce constituie 4,6 % din numărul total de cazuri de COVID-19 pentru perioada menționată, iar de la începutul pandemiei au fost înregistrate 2 cazuri de deces.

În acest context considerăm iraționale, ineficiente, neargumentate și discriminatorii prevederile Hotărârii nr. 47 din 26 februarie 2021 a Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică, aceasta afectând din nou elevii și părinții acestora.


79 Replies to “Părinții cer anularea deciziei CNESP și continuarea procesului de învățământ în clase. Petiție online”

  1. Învaţămîntul online degradează copiii noştri. Ce generaţie ne aşteaptă înbaşa caz???. Noi nu dorim degradarea copiilor noştri.

   1. Eu ca învățătoare îmi doresc ca copilul meu și discipolii sa frecventeze orele fizic. Se fac sondaje doar după orașe, la sate copiii nu au aceleași posibilități. La unii părinții au doar telefoane cu butoane, nici vorba de net. Vin la școală cu placere, deoarece aici mănâncă la timp și au condiții pentru a învață. Dacă în teritoriu e liniste, de ce să-i egaleze cu copiii din orase, de ce sa le curme viitorul? E cazul sa se mai coboare cu privirea și mai jos, toți suntem oameni și avem dreptul la alegere.

 1. Наши дети должны учиться!!!! Обучение онлайн – это деградация общества, дети имеют ПРАВО на общение, обучение, они должны и ХОТЯТ ходить в школу!!!! Отмените свой ненормальный указ!!!!!!

  1. Interesant se primește.În școlile lucrează profesorii și majoritatea(peste 70%) au vârsta mai mult de 55 de ani.Mulț profesori bolnavi sunt și decedați sunt.Sunt în grup de risc profesorii și educatorii care au funcții suplimentare,dar salariu tot același.Mulți profesori au scris cereri de demisii și pleacă mai departe din cauza riscului și vârstei

 2. Nu vreau ca copiii mei sa fie lipsiți de dreptul de a fi prezenți la ore fizic lecțiile online sînt o degradare a societații

 3. Elevii trebuie să frecventeze școala, în deosebi ciclul primar. La aceasta varsta ei nu conștientizează ce să învețe, cum să învețe. Nu se discurca singuri în tehnica digitală, nu dispun toți de tehnica, depind de telefonul părinților. Dar ce fac atunci când părinții sunt la serviciu? Nu participă la orele online. Și atunci când participa atenția e concentrată în altă parte, se uita la telefon ca la desene animate. COPIII TREBUIE SĂ FRECVENTEZE ȘCOALA!

 4. Fiind la şcoală, copilul aude profesorul, dacă n-a înțeles tema, mai întreabă o dată. Dar la învățământul la distanță ce face copilul care n-are posibilitatea de a asculta on-lyne profesorul?
  Eu am 15 copii şi doar 3 telefoane şi un calculator. Ce fac cu restul? Rămân proşti? Şi sunt încă multe şi multe familii, care n-au nici măcar telefin, iar ,dacă şi îl au, e fără internet. Gândiți-vă ce faceți! Şi aşa suntem needucaţi şi rămaşi în urmă. Vreţi să-i faceţi pe copiii noştri robi?

 5. Nu vreau sa luati dreptu la invatatura a copilului meu …copilul meu are dreptu la carte ….spun nu lectiilor onlan …de ce chinuiti copii ,ce rau v-au facut …de ce ei …nu vrem lectii online ….cu ce va incurca copii ,de ce vreti sa faceti o societate degradata in viitor ….

 6. Lectiile online duc la degradarea invatamintului si nu reuşesc sa insuşeasca programa scolara …Nu sunt de acord cu lipsa de la ore, scoala este scoala.

 7. E dificil online. In septembrie,s-au souc că școlile vor lucra în regim normal până la 1 caz. Și, atunci pleacă în carantină doar clasa. Spre ex.in școala noastră nu a fost nici un caz (nici elevi,nici profesor), de ce decizia e și pentru școlile mici,cu un număr mic de elevi,unde nu e nici un caz. O decizie total nechibzuită! Sau se încearcă cumva a baga on-line pe gât, deoarece profesorii au făcut niște instruiri în acest domeniu? Dar cum rămâne cu elevii care nu au nici un acces ????

 8. Eu ca învățătoare îmi doresc ca copilul meu și discipolii sa frecventeze orele fizic. Se fac sondaje doar după orașe, la sate copiii nu au aceleași posibilități. La unii părinții au doar telefoane cu butoane, nici vorba de net. Vin la școală cu placere, deoarece aici mănâncă la timp și au condiții pentru a învață. Dacă în teritoriu e liniste, de ce să-i egaleze cu copiii din orase, de ce sa le curme viitorul? E cazul sa se mai coboare cu privirea și mai jos, toți suntem oameni și avem dreptul la alegere.

 9. Cerem ca copii sa mearga la scoala…Nu dorim lectii on- lain….de ce magazinele,bisericile,marchetele activeaza??? Nu ne distrugeti copii si viitorul lor!!!!

  1. Sunteți conștientă că în școli este îmbulzeală,nu se dezinfectează și nu poartă măști și mulți copii au avut covid iar cînd profesorii se îmbolnăvesc și lipsesc 3 săptămîni nu se spune motivul.

 10. Copii fac scoala pe bancile scolii si cu profesoara in fata nu acasa in pat cu internetu deschis, si parinti la serviciu, confirm copilu sa mearga la scoala

 11. Copiii trebuie să învețe la școală. Tânăra generație e în pericol. Oare nu ne-a fost de ajuns experiența din perioada martie-mai? Revenind la școală, după perioada online, copiii cu greu se încadrează în ore. Ei nu realizează pericolul care se crează. Nu-și dau seama că e pus în pericol viitorul lor. Riscul ni-l asumăm noi, maturii.

 12. Macar un parinte, va rog, macar unul singur parinte, spuneti ceva si despre profesori! Egoisti din cap pana in picioare! Stiti, stimati parinti, ca elevii, in fond, nu poarta masi la scoala. Asta vine din cei sapte ani de acasa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *