Organizarea procesului de învățământ la distanță – prioritate a Ministerului Educației, Culturii și Cercetării


Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Corneliu Popovici și secretarul de stat în domeniul educației, Natalia Grîu au discutat astăzi, 13 martie, cu reprezentanții Universității Tehnice din Moldova și Centrului Național de Inovații Digitale în Educație „Clasa Viitorului” despre identificarea unor soluții privind organizarea procesului de învățământ la distanță, în contextul suspendării procesului educațional în instituțiile de învățământ (Ordinul nr. 292/2020), în scopul prevenirii răspândirii epidemiei virusului COVID-19.

Participanții la discuții au convenit asupra identificării platformelor care ar putea permite realizarea instruirii la distanță, valorificarea experienței cadrelor didactice care au beneficiat de cursuri de formare privind utilizarea instrumentelor digitale desfășurării procesului educațional la distanță, necesitatea organizării unor cursuri online de pregătire a elevilor din clasa a IX-a și a XII-a pentru examene etc.

Totodată, Ministrul Corneliu Popovici a discutat cu administrația Companiei „Teleradio-Moldova” despre posibilitatea oferirii spațiilor de emisie pentru a distribui conținuturi  educaționale, la care vor putea avea accesul toți elevii.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *