Mai multe şcoli vor renunţa din septembrie la registrele clasice


Metoda tradiţională de notare a elevilor în registru clasic tipărit pe hârtie va dispărea în unele instituţii de învăţământ din ţară în noul an de studii – 2020-2021. Elevii din şcolile respective vor fi notaţi într-un registru electronic, ce urmează a fi pilotat începând cu 1 septembrie şi la care vor avea acces nu doar profesorii, care vor completa datele, ci şi părinţii.

Potrivit secretarei de stat în domeniul educaţiei Natalia Grîu, catalogul electronic va asigura protecţia datelor cu caracter personal ale elevilor, părinţilor şi profesorilor. 

„Versiunea funcţională a catalogului electronic SIME a fost finalizată, este funcţională cu multiple servicii integrate: note, tipul lecţiei (inclusiv lecţii la distanţă), tema pentru acasă, linkuri către lecţii înregistrate, orarul personalizat al lecţiilor, structura anului şcolar, acces la lecţiile on-line. Instrumentul va debirocratiza sistemul, evitându-se dublarea datelor, dar şi falsificarea acestora, fiind direct conectat la SIME”, a scris Natalia Grîu într-o postare pe o reţea de socializare.

Potrivit Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării, catalogul electronic este implementat cu scopul de a  asigura Ministerul Educaţiei şi toate instituţiile de învăţământ cu date privind reuşita academică zilnică şi absenţele elevilor.

Cel puţin o instituţie de învăţământ din fiecare raion şi municipiu va implementa din acest an catalogul electronic, se precizează într-un comunicat emis de Ministerul Educaţiei.

Sursa: TRM.MD


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *