Înțelegerea masculinității: De la msaculinitate patriarhală la masculinitate transformativă


”Cine a zis că bărbații nu plâng niciodată, poartă doar albastru, gri și negru, nu pot coace o tartă sau face o zeamă, nicidecum să împletească fiicei cosițe sau să-i schimbe scutecul fiului în miez de noapte; brodatul, cusutul sau călcatul nu e pentru bărbați, un bărbat nu poate face ceea ce își dorește?

Băiețelul de azi este bărbatul de mâine!”

America House Chișinău vă încurajează să participați la o discuție amplă despre masculinitatea patriarhală și masculinitatea transformativă cu Nighina Azizov. Ea s-a alăturat la echipa UN Women Moldova în martie 2018 în calitate de coordonator de program pentru eliminarea violenței împotriva femeilor. Nighina este un avocat al drepturilor omului cu peste 10 ani de experiență, inclusiv activând și în Parlamentul și Guvernul Republicii Moldova. Experiența ei include, de asemenea, construirea de parteneriate, promovarea politicilor, dezvoltarea de programe și dispoziții de formare. Este pasionată de inovația socială, leadership și adoră animalele. Nighina deține o diplomă de master în Științe Politice și are studii doctorale în Administrație Publică.

Punctele de reper ale discuției:

  • Tipurile masculinității
  • Niveluri ale masculinității patriarhale
  • Diferențele dintre masculinitatea patriarhală și masculinitatea transformativă
  • Discuții și exerciții practice

Link pentru înregistrare: Register by Octomber 7th, 3:00 p.m. (7 octombrie 2020, ora 15:00) https://forms.gle/uPycTURPoSjyr4zX9

Link Facebook: https://bit.ly/36w2IHy


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *