Află care sunt 20 de instituții de învățământ selectate pentru extinderea proiectului Clasa Viitorului


Proiectul Clasa Viitorului se extinde în toată Moldova: de la Ocnița până la Cahul. În urma concursului anunțat la 3 iulie 2019, publicăm lista celor 20 de instituții de învățământ care vor adera la proiectul Clasa Viitorului.

Reamintim că în concursul lansat luna trecută și-au depus dosarele 75 de instituții de învățământ din 30 de localități din țară. Concursul a fost desfășurat în baza unui regulament, iar instituțiile beneficiare ale proiectului au fost selectate de către o Comisie de Experți Independenți formată din reprezentanți ai Ministerului Educației, Culturii și Cercetării al RM și ai comunității academice, cu votul consultativ al partenerilor.

În urma extinderii proiectului, alți 16.393 de elevi care studiază în acele 20 de instituții selectate vor avea acces la spații de învățare flexibile și se vor bucura de cele peste 30 de tipuri de tehnologii și echipamente digitale, iar lecțiile se vor desfășura într-un mod practic, interactiv, prietenos și creativ.

Cu sloganul ,,Învățăm altfel”, proiectul „Clasa Viitorului” are drept scop crearea condițiilor favorabile pentru transformarea educației, oferind un spațiu de învățare deschis și inspirațional cu abordări pedagogice interdisciplinare și inovative, prin utilizarea tehnologiilor digitale, ce favorizează procesul de învățare centrat pe elev.

Proiectul Clasa Viitorului este implementat cu sprijinul financiar al USAID, Guvernului Suediei, UK aid și Fundației Orange Moldova, sub egida Ministerului Educației, Culturii și Cercetării. Partenerii de implementare ai proiectului sunt Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”, Universitatea de Stat din Tiraspol și Centrul de Informații Universitare.

Lista instituțiilor selectate: 

 1. LT „Mihai Eminescu” – Anenii Noi
 2. LT „Mihai Eminescu” – Bălți
 3. LT „Ioan Vodă” – Cahul
 4. LT „Mihail Sadoveanu” – Călărași
 5. LT „Mihai Eminescu” – Sipoteni, Călărași
 6. LT „Meșterul Manole” – Sălcuța, Căușeni
 7. LT „Iulia Hașdeu” – Chișinău
 8. LT „Gaudeamus” – Chișinău
 9. LT „Mihai Eminescu” – Comrat
 10. LT „Mihai Eminescu” – Edineț
 11. LT „Mihai Eminescu” – Fălești
 12. LT „Ștefan Holban” – Cărpineni, Hîncești
 13. LT „Petre Ștefănucă” – Ialoveni
 14. LT „Mihail Bârcă” – Mileștii Mici, Ialoveni
 15. LT „Ion Pelivan” – Răzeni, Ialoveni
 16. LT „Mihail Sadoveanu” – Ocnița
 17. LT „Olimp” – Sîngerei
 18. LT „Alexei Mateevici” – Șoldănești
 19. LT „Mihai Eminescu” – Strășeni
 20. LT „Vasile Alecsandri” – Ungheni

One Reply to “Află care sunt 20 de instituții de învățământ selectate pentru extinderea proiectului Clasa Viitorului”

 1. Suntem bucuroși pentru ofertele propuse liceelor din republică, dar am dori ca acest proiect să se extingă și în cadrul gimnaziilor. Și în gimnazii elevii au nevoie de ore de studii cu implimentarea tehnologiilor moderne.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *