Zilele Europene ale Patrimoniului, cu genericul „Patrimoniul incluziv și divers” la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală


Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală organizează pe data de 23 septembrie 2021, două evenimente importante, care vor avea loc în cadrul Zilelor Europene ale Patrimoniului, cu genericul  Patrimoniul incluziv și divers.

Începând cu ora 15.00 va fi redeschisă pentru public, una din cele mai spectaculoase săli ale Expoziției permanente din Muzeu. Expoziția întruchipează o Casă Mare, unde, conform tradiției, se păstrează cele mai alese țesături, obiecte de rit, zestrea și unde au loc cele mai importante evenimente și obiceiuri din viața oricărei familii. Pe fundalul picturilor murale, care ilustrează sărbătorile tradiționale Joc și Nunta, sunt expuse costume populare din toate zonele etnografice ale republicii, iar obiceiul scoaterii zestrei din casa miresei, se înscrie în peisajul cu elemente de arhitectură țărănească din zona Codrilor.

În premieră, la eveniment, va fi prezent Ansamblul folcloric Altița, conducător artistic Carolina Gușciuc, mun. Bălți.

La renovarea și restaurarea pieselor de patrimoniu expuse în cadrul expoziției au fost implicați atât restauratorii muzeului, cât și masteranzii Facultății de Arte Plastice, de la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău.

Al doilea eveniment este inaugurarea expoziției Planul Urbanistic de Detaliu (PUD) și conceptul spațial arhitectural al revitalizării cartierului Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală. Expoziția propune publicului să cunoască un concept de dezvoltare arhitecturală al cartierului istoric al Muzeului, prin intermediul a 15 planșe expuse în aer liber.

Evenimentele se vor desfășura cu respectarea Hotărârii nr. 61, din 9 septembrie 2021 a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică.

Vă așteptăm cu drag! Str. M. Kogălniceanu 82


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *