Webinar pentru părinți: Cum prevenim şi protejăm copiii de un abuz sexual online


Când? joi, 𝟏𝟏 𝐟𝐞𝐛𝐫𝐮𝐚𝐫𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟏𝟐𝟏, începând cu ora 𝟏𝟗:𝟎𝟎 la 𝗪𝗲𝗯𝗶𝗻𝗮𝗿𝘂𝗹 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗽𝗮̆𝗿𝗶𝗻𝘁̧𝗶, în cadrul căruia vom discuta despre riscul abuzului sexual online a copiilor dar şi despre cum dvs., fiind părinți, puteți să vă îndrumați adolescentul pentru a fi în siguranță în mediul online, atunci când comunică, prietenește, distribuie, împărtășește stări, emoții și activități cu alți utilizatori cunoscuți sau necunoscuți.

𝗗𝗲 𝗰𝗲 𝘃𝗼𝗿𝗯𝗶𝗺 𝗱𝗲𝘀𝗽𝗿𝗲 𝗮𝗰𝗲𝘀𝘁 𝘀𝘂𝗯𝗶𝗲𝗰𝘁?
Pe lângă toate beneficiile evidente pe care Internetul le-a adus în viața noastră, el a contribuit și la apariția unor pericole și situații în care copiii au de suferit.
Copiii noștri au dreptul să vadă exemple bune de comunicare empatică. Iar noi, adulții, trebuie să le amintim că nici cea mai de încredere persoană, cu atât mai mai mult persoana pe care o iubești sau o placi, nu merită să te impună să treci peste limitele personale, neglijând semnele unei manipulări sau relații toxice, care crește riscurile unui șantaj sau exploatări emoționale, sexuale.

𝗖𝘂𝗶 𝘀𝗲 𝗮𝗱𝗿𝗲𝗮𝘇𝗮̆ 𝗲𝘃𝗲𝗻𝗶𝗺𝗲𝗻𝘁𝘂𝗹?
Părinților care vor să învețe cum să recunoască situațiile periculoase și să comunice cu copiii lor de 𝟏𝟑-𝟏𝟓 𝐚𝐧𝐢 despre riscuri și prevenție în mediul online.

𝗦𝘂𝗯𝗶𝗲𝗰𝘁𝗲𝗹𝗲 𝗱𝗶𝘀𝗰𝘂𝘁𝗮𝘁𝗲 𝗹𝗮 𝘄𝗲𝗯𝗶𝗻𝗮𝗿:
1. Ce acțiuni în mediul online pot deveni periculoase și care sunt riscurile online pentru copiii noștri adolescenți, la care ar putea duce aceste acțiuni.
2. Ce lucruri ar trebui să le observaţi şi cum să-l susţineţi pe copil, inclusiv atunci când vă spune chiar el că are o problemă în mediul online
3. La fel, veţi afla de la cine să cereţi ajutor atunci când sunteţi îngrijorat că ceva neplăcut i se poate întâmpla în spaţiul virtual sau deja i s-a întâmplat.

𝗖𝘂𝗺 𝗽𝗮𝗿𝘁𝗶𝗰𝗶𝗽𝗮𝘁̦𝗶?
Evenimentul va fi transmis 𝗟𝗜𝗩𝗘 pe 𝗬𝗼𝘂𝗧𝘂𝗯𝗲 accesând acest link: https://formular.siguronline.md/ fără înscriere prealabilă.

********************************************
Ziua Siguranței Online/ Safer Internet Day marchează debutul câtorva săptămâni intense, cu evenimente, activități, concursuri și proiecte în domeniul siguranței online.
Mai multe webinare pentru părinţi au fost planificate pentru următoarele date:
𝟏𝟖 𝐟𝐞𝐛𝐫𝐮𝐚𝐫𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟏, 𝟏𝟗:𝟎𝟎
𝟐𝟐 𝐟𝐞𝐛𝐫𝐮𝐚𝐫𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟏, 𝟏𝟗:𝟎𝟎
𝟐𝟓 𝐟𝐞𝐛𝐫𝐮𝐚𝐫𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟏, 𝟏𝟗:𝟎𝟎

Toate evenimentele vor fi transmise LIVE pe YouTube accesând acest link la data şi ora stabilită: 

https://formular.siguronline.md/

********************************************
În acest an, campania „Ziua Siguranței Online”/ Safer Internet Day este implementată de CI La Strada Moldova cu suportul financiar al Ambasadei Statelor Unite la Chișinău, în cadrul proiectului Consiliului Europei „Combaterea violenței împotriva copiilor în Republica Moldova”, în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.
În calitate de Comitet Național SID, La Strada Moldova implementează campania inițiativei internaționale SID în Republica Moldova, cu genericul „Împreună pentru un internet mai bun”. Timp de 17 ani, scopul acestei campanii rămâne același: să mobilizeze cetățenii, societatea civilă, companiile, autoritățile și publicul larg să asigure un internet mai bun pentru tinerii utilizatori de Internet. Astăzi, această inițiativă este marcată în peste 140 de țări din întreaga lume. 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *