Schimb de experiență culturală și educațională cu PROGRAMUL BENJAMIN FRANKLIN


Programul Benjamin Franklin Transatlantic Fellows Summer Institute reprezintă o oportunitate de schimb intensiv pe termen scurt, având ca scop dezvoltarea relațiilor dintre tinerii europeni și americani, construind legături solide și promovând conștientizarea valorilor comune.

CE PRESUPUNE PROGRAMUL?

Programul cuprinde o serie de prelegeri, discuții seminariale, prezentări și o varietate de ateliere practice, conduse de cadre didactice și mentori experimentați. Cursurile și activitățile din clasă sunt completate de acțiuni de voluntariat în comunitate, vizite la locuri de interes, activități sociale și culturale, precum și șederi la familii americane pentru aprofundarea experienței participanților în societatea americană.

Institutul explorează, de asemenea, modul în care libertatea de exprimare conferă drepturi și impune responsabilități cetățenilor. După întoarcerea în țara de origine, participanții implementează proiecte de serviciu în comunitățile lor și prezintă un plan de proiect alumni unei organizații axate pe tineret din țara de origine.

CANDIDAȚI ELIGIBILI:

  • trebuie să aibă cetățenie, să locuiască și să studieze permanent în Republica Moldova (rezidenții permanenți din regiunea Transnistria pot fi luați în considerare indiferent de cetățenie).
  • trebuie să aibă 18 ani la momentul programului (a se naste între 22 iunie 2005 și 21 iunie 2006). Programul va avea loc între 22 iunie și 20 iulie 2024.
  • trebuie să fie eligibili pentru un viză J-1 SUA. Participanții la program trebuie să se întoarcă și să locuiască în Moldova timp de doi ani după încheierea programului lor.
  • trebuie să aibă cunoștințe avansate de limba engleză, așa cum este demonstrat într-un interviu personal.
  • trebuie să demonstreze un nivel înalt de realizare academică, așa cum este indicat de notele academice, premii și recomandările profesorilor.
  • nu trebuie să aibă experiență anterioară de studiu sau călătorie în SUA.

Înscrie aici

Termenul-limită pentru înscrieri este 12 februarie 2024.

Pentru întrebări, vă rugăm să scrieți la: education-moldova@state.gov

Pentru mai multe informații, vizitați pagina oficială.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *