Rezistența digitală în era dezinformării și a fake-news-urilor: Împreună pentru un internet mai bun


În contextul Zilei Siguranței pe Internet 2021, Biblioteca Națională a Republicii Moldova în parteneriat cu META organizează 2 sesiuni interactive pentru cadrele didactice:
9 februarie, ora 15:30 (format offline) şi 10 februarie, ora 15.00 (format online) cu genericul “Împreună pentru un internet mai bun: Rezistența digitală în era dezinformării și a fake-news-urilor”. Acțiunea este parte a serviciului de dezvoltare a competențelor utilizatorilor BNRM  “Informații europene pentru toți“.

Participanții vor descoperi cum pot contribui la crearea unui internet mai bun prin capacitarea elevilor și studenților cu abilități de alfabetizare digitală și prin dezvoltarea abilităților lor de gândire critică, ceea ce le va permite să navigheze mai bine în mediul online.
De asemenea, cadrele didactice vor putea afla cum să recunoască și să reacționeze la dezinformare și fake news pe rețelele sociale, care sunt amenințările și riscurile pe social media, precum și cunoașterea diferitor tehnici/instrumente de securizare online.

Urmare instruirii, participanții vor putea demonstra un exemplu personal de comportament online pozitiv pentru elevii lor, îi vor putea încuraja să-și creeze propriile conținuturi și să facă alegeri corecte în mediul online.

Totodată, sesiunea va constitui un bun prilej de împărtășire a experienței și a bunelor practici cu alți colegi, a unor rezultate/conținuturi media pe care le-au creat deja și, prin urmare, vor afla mai multe despre cum pot contribui la crearea conținuturilor privind disciplina Educație pentru media.


3 Replies to “Rezistența digitală în era dezinformării și a fake-news-urilor: Împreună pentru un internet mai bun”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *