REGLEMENTĂRI speciale privind organizarea anului de studii 2020-2021, în contextul epidemiologic COVID-19 – Proiect


Scopul Reglementărilor speciale post-criză în învățământul general este:
3.1. de a structura și etapiza acțiunile administrative înaintea redeschiderii, în procesul de redeschidere și după redeschiderea școlilor în situația epidemiologică prin infectare cu
COVID-19;

3.2. de a stabili modalitatea de organizare, în anul de studii 2020-2021, a procesului educațional
la disciplinele școlare în condițiile desfășurării învățământului la distanță în semestrul II al anului de studii 2019-2020;

3.3. de a organiza comunitatea educațională în vederea asigurării funcționalității instituției în
condiții de siguranță epidemiologică.

Vezi întregul Proiect: REGLEMENTĂRI speciale privind organizarea anului de studii 2020-2021, în contextul epidemiologic COVID-19:
https://drive.google.com/file/d/1r-9TAbxyzjoaRGz8J8bI9FGV1K-e9kll/view?fbclid=IwAR1Ul7fkiyMwAjIy8KCSffHKUKsjVKQKzCNgscMKNFYuHviTe6Y1Lj88ahg


10 Replies to “REGLEMENTĂRI speciale privind organizarea anului de studii 2020-2021, în contextul epidemiologic COVID-19 – Proiect”

 1. sunt mamă singură a unui copil de 4,5 ani și sunt angajată oficial în cimpul muncii și îmi este foarte și foarte dificil în această perioadă. aștept cu nerăbdare redeschiderea grădiniței.

 2. Comentariul acesta, cred bine ca nu va fi luat in vedere , si nu va rezolva nimic , dar parerea mea este urmatoarea:
  Covid-19 in RM mai mult este un teatru , care este facut in folosul cuiva .Ceea ce tine de sistemul educațional pot spune că la distanță nu se intelege nici 30 % din lecțiile care sunt facute , mai bine spus este o bătaie de joc , hai sa privim cu ochii deschisi la tot ce se petrece ,,Nu există nici un virus,, , lăsați elevii sa continuie studiile fata in fata cu profesorii , la scoala , în sălile de studii ,si asa avem specialiști ,,buni ,,după ce terminam studiile , încă ii mai complicati cu lecțiile online care intra pe o ureche și pe alta ies.Elevii si asa nu au plăcerea multi sa învețe, dar la distanță nici atît.

  1. https://www.worldometers.info/coronavirus/ Oare e atat de greu sa va informati, ca sa nu duceti lumea in eroare. Sufera populatia intregului glob, mor cu miile, degraba cu milioanele, iar voi spuneti ca e teatru, vreti gradinite, vreti scoli, ca cineva sa aiba grija de copilul Dstra, iar Dstra pe la piete, terase, restaurante, maniciura. Va cedez locul meu in scoala, veniti si lucrati si aratati calitate 100%. Acel care la distanta, cand i se da mura in gura, cand sunt atatea lectii virtuale, cand e atata informatie, daca nu intelege 30%, atunci sa stiti ca la lectie in clasa el nu intelege nici 10%. El vine la scoala la distractii, sa se distreze cu colegii, sa strice disciplina, sa-si bata joc de munca profesorului si sa cersasca note de pomana. Cui nu-i a invata, sa stea acasa si sa invete singur. Terminati cu tampeniile si duceti lumea in eroare. Covid-ul exista si pana nu va muri cineva din apropiati nu veti intelege ce vorbiti. Cineva pe Dstra va plateste, sa vorbiti tampenii.

  2. Sunt absolut de acord ca invatamantul la distanta este o batsie de joc fata de copii si de pedagogi. Poate invata online un adult care intelege scopul si eficaciratea acestui tip de invatatura, nu un copil de clasa a 3. Mastile si manusile nu vor asigura sub nici o forma securitatea sanatatii copiilor, din contra, o vor agrava. Aceste masti nu vor fi schimbate la intervalul de timp necesar, nu vor fi igienizate asa cum trebuie, manusile ii vor incomoda pe copii la scris, pentru cei micuti nici nu exista manusi de asa marimi…., etc. Nu va bateti joc de noi, oamenii de rand. Incercati sa va contrapuneti in locul nostru si al copiilor. Nu mai scoateti legi doar pentru a pune o bifa ca ati implimentat si ati facut tot ca sa iesiti din pandemie. Coborati cu picioarele pe pamant si ganditi pamanteste.

 3. Bună dimineața, nu sunt de acord cu obligativitatea purtării manusilor. Specialiștii susțin că te poți infecta mai repede cu mănuși, transpiri cu ele, elevii sunt elevi si nu vor putea face fata. Cel mai bun remediu contra microbilor ,virușilor este spălatul cu săpun pe mâini. O zi frumoasa!

 4. In mod obligatoriu profesorii trebuie asigurați cu mijloace de protecție (măști, mănuși, viziere) din contul statului sau a instituției de învățământ și absolut necesara introducerea unui supliment la salariu pentru riscul sporit de infectare!

 5. Ok.studii la distanta ?? Cum naiba copiii care in clasa 1 pot sa faca studii la distanta ??? Spuneti va rog ,nu era mai simplu in 2 schimburi intradevar sa fie mai putin in clasa si dupa fiecare ora sa isi spele minele si dezinfecteza incaperea?? La terenuri de joaca sau prin parcuri ,pe la policlunici in transport stau cite 30 persoane inbulzite si nu se molipsesc acolo nimeni nui vede ??? Dar scoala ii o problema ???

 6. Nu mi se aranjeaza in minte citeva lucruri: Copii de clasele primare cum vor suporta purtatul mastilor si manusilor,cum vor scri ei in manusi?
  Unde ati gasit manusi de unica folosinta asa marime?
  Cine va acoperi cheltuielile parintilor pentru echipamentul dat? Credeti-ma nu fiecare isi va permite!
  Daca vor fi orele combinate,onlain si in clasa,cine va decide care copol si cum is face studiile? Sau va fi ca de obicei la moldoveni,cine are buzunaru mai gros va avea dreptul la scolarizare?

 7. Lectiile la distanta e o bataie de joc cineva in spatele acestei scene rid si fac glume pe noi parintii ca vom creste si educa niste prosti !!!avem profesori buni si intelepti,destepti dar crestem o generatie degradata ………dupa 5 ani de studii online vom avea copiii fara viitor fara vedere si fara interes de viata …..Scoala te invata cum sa fii in viata !!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *