Părinții cer ca grădinițele să activeze în regim normal. Petiție online


Peste 1770 de părinți au semnat o petiție online prin care cer ca grădinițile să activeze în regim normal. Aceștia motivează petiția prin faptul că majoritatea întreprinderilor din țară activează în regim obișnuit și angajații trebuie sa se prezinte zilnic la serviciu.

Având ca temei faptul că majoritatea întreprinderilor din Republica Moldova activează în regim normal și angajații trebuie sa se prezinte zilnic la serviciu, solicitam respectuos revenirea grădinițelor la regim normal de muncă (cu integrarea zilnica a copiilor persoanelor angajate care nu fac parte din prima linie). Menționăm că aportul la bugetul Republicii Moldova îl aduc și angajații din alte ramuri, alte decit medicina, pedagogie și al apărării și se solicită că acest aspect discriminativ sa fie revizuit.

În petiție părinții cer:

1. Revenirea grădinițelor la regim normal de muncă (07:00-19:00).
2. Permisiunea frecventarii zilnice a grădiniței copiilor angajaților din alte ramuri, alte decit medicina, pedagogie și a apărării.
3. Având in vedere că aglomerația este crescuta in mijloacele de transport și magazine, mall-uri, și totodată se permit întrunirile de 50 de persoane, este inutila distanțarea și izolarea copiilor în spațiile educative.
4. Părinții se obligă să respecte in continuare toate măsurile anti-COVID impuse pe teritoriul Republicii Moldova.
5. In cazul in care nu se va soluționa problema in favoarea părinților, solicitam sa fie transparenta referitor la Nr de copii care frecventează grădiniță ( educatorii se simt perfect cu 7 copii în grupă, și nici vorba sa completeze grupa pina la numărul minim de copii permis).
6. Accesul la educație în mod normal la momentul de față îl au persoanele privigeliate – privilegiul îl obținem sau prin lege, sau prin mituire ( categoria a doua o depășește de citeva ori pe prima).
7. Daca nu este posibilă frecventa in regim normal a grădiniței pentru copiii ai căror ambii părinți sunt angajați în cimpul muncii, sa fie achitate indemnizații persoanelor nevoite să părăsească locul de munca.
8. Solicitam deasemenea sa fie revizuit orarul pentru clasele primare.În speranța că vom fi auziți va mulțumim anticipat!!!

Aveți posibilitatea de a accesa petiția accesând link-ul: http://bit.ly/3aQmFJv


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *