Ministerul Educației, Culturii și Cercetării va lansa un Program național de alfabetizare digitală a cadrelor didactice


Ministerul Educației, Culturii și Cercetării în colaborare cu Centrul Tehnologii Informaționale și Comunicaționale în Educație și rețeaua „Clasa Viitorului” vor lansa un Program național de alfabetizare digitală a cadrelor didactice.

Scopul programului este de a asigura literația digitală a cadrelor didactice din învățământul general și profesional tehnic pentru a le oferi acestora noi oportunități de dezvoltare profesională.

Programul se va implementa gradual, iar o primă etapă va constitui identificarea și instruirea formatorilor locali, care se va realiza exclusiv în format online.Ulterior, vor demara și activitățile la nivel regional și local cu participarea cadrelor didactice care și-au exprimat nevoia de învățare.

Menționăm că Program național de alfabetizare digitală a cadrelor didactice se va desfășura în perioada estivală 2020 cu posibilitatea extinderii în cazul în care vor exista solicitări din partea cadrelor didactice.


10 Replies to “Ministerul Educației, Culturii și Cercetării va lansa un Program național de alfabetizare digitală a cadrelor didactice”

  1. Da eu vreau să studiezi mai mult ce depinde de platformele educaționale digitale pentru a le implimenta in predare la distanța dacă va fi nevoie

  2. E binevenit acest proiect, dar trebuie de început in luna Iulie ca sa se reușească pina la 1 Septembrie dacă va fi nevoie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *