Ministerul Educației, Culturii și Cercetării susține inițiativa instituțiilor de învățământ general renovate în cadrul Proiectului „Reforma Învățământului în Moldova” de a organiza procesul de studii la distanță


Urmare a suspendării procesului educațional în instituțiile de învățământ în scopul prevenirii răspândirii epidemiei virusului COVID-19, instituțiile de învățământ general, renovate de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC) în cadrul Proiectului „Reforma Învățământului în Moldova” (PRIM), finanțat de Banca Mondială, organizează procesul de studii la distanță.

„Ministerul Educației, Culturii și Cercetării încurajează managerii instituțiilor de învățământ de a organiza procesul de studii la distanță. Astfel, elevii rămân conectați la studii și, totodată, este monitorizată zilnic starea de sănătate a fiecărui elev”, a menționat secretarul de stat în domeniul educației, Natalia Grîu.

„Trecem printr-o perioadă dificilă. Procesul de studii a fost suspendat în instituție. Noi, însă, continuăm să menținem legătura cu elevii, deținem controlul asupra situației și datorită dotării tehnice de care dispune școala, am reușit să organizăm procesul de studii la distanță. Cadrelor didactice li s-au alocat laptopuri, fiecare învățător lucrează de acasă, menținând conexiunea cu elevii”, a afirmat Lilia Iachimciuc, directoarea Liceului Teoretic „Silvian Lucaci” din orașul Costești, raionul Rîșcani.

„Timp de două zile facem studii online cu elevii din clasele primare. Desigur că suntem ajutați de părinți. Am stabilit un orar de activitate. La o anumită oră le dau elevilor însărcinări, le aloc timp pentru îndeplinire apoi ei îmi trimit temele făcute și eu le verific. Tot în regim online ofer și explicațiile legate de lecții, cum ar fi analiza noului vocabular sau a exercițiilor la matematică. În procesul de renovare școala noastră a fost dotată cu echipament necesar, laptopuri, tablă interactivă. Acum fiind acasă folosesc laptopul din dotare”, a menționat Violeta Jigaran, învățătoare de clasele primare, Liceul Teoretic „Silvian Lucaci” din orașul Costești.

În context, menționăm că MECC a format un grup de lucru responsabil de elaborarea „Metodologiei privind asigurarea continuității procesului educațional la distanță în perioada de carantină”.

Sursa: mecc.gov.md


One Reply to “Ministerul Educației, Culturii și Cercetării susține inițiativa instituțiilor de învățământ general renovate în cadrul Proiectului „Reforma Învățământului în Moldova” de a organiza procesul de studii la distanță”

  1. Că profesor, încerc multe metode. Vedem mai târziu rezultatul. Lucrez cu ajutorul platformei google classroom, unde sunt incluși toți profesorii de la clasă, dau indicații și verifică temele elevilor. Cu o clasă am un grup pe Viber, iar ei îmi transmit in privat temele. Iar altă clasă-grup pe messenger.
    Astăzi am avut prima evaluare. Am lucrat pe asq.ro.
    Este mai dificil, copiii nu sunt dotați, sau nu au suficiente cunoștințe în IT, de aceea este nevoie de mai multă asistență. Dar, muncim.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *