Ministerul Educației, Culturii și Cercetării demarează acțiunea „Studenții solidari cu școala”


În cadrul campaniei „Pledoarie pentru pedagogie”, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării demarează acțiunea „Studenții solidari cu școala”. Inițiativa are ca scop promovarea statutului cadrului didactic prin încadrarea studenților anilor III-IV de la programele de studii superioare de licență și a celor de la programele de studii superioare de master de la domeniul „Științe ale educației”, în calitate de educatori, învățători și profesori în instituțiile de învățământ general din țară, pe o perioadă determinată, în anul de studii 2020-2021.

Studenții, care își vor manifesta interesul de a se alătura inițiativei Ministerului Educației, Culturii și Cercetării vor fi angajați și remunerați în instituțiile de învățământ general, în calitate de educatori, învățători, profesori, prin cumul, maxim pe o normă didactică de 9 ore.

Instituțiile de învățământ superior vor considera această activitate ca stagiu de practică pedagogică, fără a solicita elaborarea rapoartelor suplimentare în cadrul acestora.

Pe perioada aflării studentului în instituția de învățământ general în calitate de educator, învățător, profesor, universitatea, dar și instituția unde se va încadra studentul/studenta va desemna câte un mentor.

Mentorii ambelor instituții vor coordona și stabili un orar flexibil al orelor academice și lecțiilor școlare, în așa fel ca acești studenți să se poată încadra în activitățile academice incluse în planul de învățământ al specialității date. Menționăm că pentru studenții angajați în instituțiile de învățământ general vor fi elaborate planuri individualizate de învățământ și aprobate de rectorul instituției.

Repartizarea studenților pentru angajare se va realiza în dependență de necesarul de cadre didactice solicitate de reprezentanții organelor locale de specialitate în domeniul învățământului.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *