Lansare de cărți „Mimu, pisicuța care mânca povești” de Petre Crăciun și „Poveștile celor patru anotimpuri” de Alexandru Plăcintă


Biblioteca Națională a Republicii Moldova vă invită la lansarea cărților „Mimu, pisicuța care mânca povești” de Petre Crăciun  și „Poveștile celor patru anotimpuri” de Alexandru Plăcintă, apărute anul acesta la Editura Zorio, București

         Alexandru PLĂCINTĂ s-a născut la 7 mai 1951 în s. Semeni, raionul Ungheni. După absolvirea Universității de Stat din Chișinău, a îmbinat munca pedagogică cu studierea bazelor picturii și desenului artistic. Este autorul cărților: „Dragostea și bunătatea schimbă lumea”, „Răsunet neântrerupt”, „Soarele ne e prieten”, „În brațele universului”, „Colorează, ghicește, citește”, „Povești” și altele. Alexandru Plăcintă este și pictor cu un stil individual bine conturat. Multe din cărțile sale sunt ilustrare chiar de autor.

Petre Crăciun este un scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare; este membru al Uniunii Scriitorilor din România, director al portalului Literatură Copii. S-a născut la 29 august 1962 în Giurgiu, județul Giurgiu. A urmat cursurile Universității din București, Facultatea Istorie-Filosofie, apoi studii postuniversitare, Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. Este autorul volumelor pentru copii: „Taina ghemului de ață”, „Basme”, „Fetița din Floare”, „Cruciada pisicilor”, „Basme” etc.

Evenimentul va avea loc la 6 noiembrie 2019, ora 15.00, Sala de conferințe „AlexeRău”, blocul central, (str. 31 August 1989, nr. 78 „A”). 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *