La distanță, dar împreună pe TwinSpace


Pe fundalul pandemiei de coronavirus, care a împins multe țări să închidă școlile pe o perioadă care poate fi mai multe săptămâni, noi, profesorii suntem acum provocați să ne adăptăm rapid și să transmitem un mesaj important elevilor: învățarea continuă dincolo de școală cu instrumente online accesibile pentru toți și multă determinare, putem face progrese împreună.

Dat fiind faptul că, fac parte din această Comunitate a școlilor din Europa eTwining am creat Clase Virtuale pentru a continua procesul educațional și a păstra legătura cu elevii. Aplic acele competențe digitale  formate în cadrul activităților organizate în cadrul eTwinning, diverse instrumente TIC învățate, pentru a stimula interesul elevilor, pentru studierea matematicii .

După aprobarea proiectului imediat am început lucrul. Dat fiind faptul, că platforma TwinSpace ne oferă o multitudine de opțiuni, le implementez cu succes pe toate pentru ca colaborarea online cu elevii să fie mai atractivă, interesantă, diversificată. Platforma pemite încărcarea resurselor educaționale pentru elevi, diverse materiale, incorporarea jocurilor, testelor și oferă opțiunea de chat.

Pentru fiecare temă nouă studiată este creată pagină, unde se prezintă subiectul nou prin plasarea lecțiilor-audio cu explicații înregistrate în prealabil, ce asigură ”dirijarea învățării”. Astfel, fiecare copil are posibilitatea să studieze tema nouă în orice timp și cu tempoul caracteristic fiecăruia. La consolidarea cunoștințelor propun diverse quiz-uri online, care presupun aplicarea a ceea ce s-a învățat. După care, sunt propuse sarcini de rezolvare și fiecare elev-participant plasează tema pe ”Tabla virtuală”-TwinBoard. Astfel, în calitate de profesor pot monitoriza activitatea fiecărui participant online.

Plasez poze din secvențele lecțiilor desfășurate sincron, pentru cei care din diverse motive nu au fost prezenți.

După părerea mea, implimentarea acestor modalități noi de organizare și combinare a resurselor și metodologiilor de instruire motivează elevii pentru studiere.

TwinSpace-ul este instrumentul-soluție în contextul provocăriloe de astăzi, un instrument care asigură transferul de la instruirea din sălile de clasă la mediul online.

Întrebând elevii, dacă le place învățarea la distanță pe platfoma eTwinning, au răspuns: interesantă, captivantă, distractivă, productivă…

Atașez unele secvențe din Clasa Virtuală eTwinning.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *