Încă 7 absolvenți au obținut media ,,10” la examenul de Bacalaureat


În data de 5 iulie, ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Liliana Nicolaescu-Onofrei, și reprezentanții Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare le-au primit în vizită pe cele 7 eleve care au obținutmedia ,,10” la examenul de Bacalaureat, după examinarea contestațiilor.

Ministrul le-a felicitat pe tinere pentru succesele înregistrate și pentru faptul că au dat dovadă de multă perseverență și responsabilitate, dorindu-le realizări pe măsura așteptărilor. Totodată, oficialul le-a îndemnat pe absolventele care-și vor urma studiile peste hotare să revină acasă și să contribuie la construcția unei societăți europene și democratice.

Directorul Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare, Anatol Topală, le-a urat să-și urmeze visele, să facă studii bune, dar și lucruri frumoase pentru țară, iar Lilia Ivanov, șeful direcției Organizarea examenelor și gestionarea sistemelor informatice din cadrul Agenției, a subliniat că datorită unor asemenea tineri merituoși Republica Moldova are viitor.

La rândul lor, absolventele s-au arătat mulțumite de modul de organizare a sesiunii de Bacalaureat, menționând că subiectele de la examene au corespuns în totalitate programei școlare pentru fiecare disciplină în parte.

Cele 7 candidate care au obținut media ,,10” la examenul de Bacalaureat după examinarea contestațiilor sunt:

  • Ana-Maria Secrieru, Instituția Publică Liceul Teoretic Republican „Aristotel” din mun. Chișinău;
  • Cristiana Grosu, Liceul de Creativitate și Inventică ,,Prometeu-Prim” din mun. Chișinău;
  • Ionela Tataru, Instituția Publică Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza” din mun. Chișinău;
  • Laura-Andrea Schimbător, Instituția Publică Liceul Teoretic Republican „Aristotel” din mun. Chișinău;
  • Luciana Apachiței, Instituția Publică Liceul Teoretic „Mircea Eliade” din mun. Chișinău;
  • Maria-Magdalina Teacă, Instituția Publică Liceul Teoretic „Spiru Haret” din mun. Chișinău;
  • Victoria Rașcov, Instituția Publică Liceul Teoretic „Mircea Eliade” din mun. Chișinău.

În total, la sesiunea de bază a examenului de Bacalaureat din acest an, 18 candidați au obținut nota medie 10,00, în comparație cu 6 în 2018.

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare adresează felicitări tuturor absolvenților, dorindu-le mult succes la admiterea în cadrul facultăților dorite.

De asemenea, ne exprimăm aprecierea și recunoștința față de cadrele didactice și managerii instituțiilor de învățământ, care au știut să creeze un mediu de învățare motivant, sprijinind elevii în atingerea performanțelor.

Sursa: mecc.gov.md


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *