CJI organizează o nouă instruire în domeniul educaţiei media pentru profesorii de la treapta gimnazială


Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) invită profesorii și profesoarele de gimnaziu la un training în domeniul educației media. Instruirea va avea loc în format online, în perioada 14-15august 2020.

Programul de instruire are drept suport curriculumul pentru cursul opțional de Educație pentru media, treapta gimnazială, elaborat de CJI și aprobat de Consiliul Naţional pentru Curriculum.

În baza curriculumului, CJI a elaborat manuale pentru treapta gimnazială. Scopul acestora este să cultive gândirea critică a elevilor și să-i ajute să devină consumatori de media avizați și responsabili.

Instruirea va fi moderată de Natalia Grîu, una dintre autoarele curriculumului și manualului Educație pentru media, treapta de gimnaziu, și de jurnalistul Dumitru Stoianov.

La program se pot înscrie profesorii care activează într-o instituție de învățământ din Republica Moldova și care vor preda în viitor cursul opțional Educație pentru media în clasele VII-VIII.

Activitățile se vor desfășura în limba română. Vă îndemnăm să vă înregistrați din timp, întrucât numărul de participanți este limitat.

Persoanele interesate trebuie să trimită dosarul de participare până pe data de 10 august 2020. Acesta va include: CV-ul și un mesaj de motivare, expediat pe adresa info@ijc.md

Această instruire este organizată de Centrul pentru Jurnalism Independent în cadrul proiectului „Consolidarea competențelor de educație media”, cu susținerea Deutsche Welle Akademie și finanțat de Ministerul Federal pentru Cooperare Economică și Dezvoltare din Germania (BMZ).


One Reply to “CJI organizează o nouă instruire în domeniul educaţiei media pentru profesorii de la treapta gimnazială”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *