Circa 1200 de cadre didactice din învățământul general și profesional tehnic vor beneficia în acest an de cursuri gratuite de recalificare profesională.


Circa 1200 de cadre didactice din învățământul general și profesional tehnic vor beneficia în acest an de cursuri gratuite de recalificare profesională. ‼️Costurile pentru program vor fi acoperite integral de Ministerul Educației și Cercetării, care a alocat în acest sens peste 6 milioane de lei. ✅De această oportunitate vor putea beneficia profesorii care se vor înscrie la programe de recalificare profesională (60 de credite), conexe specialității formării profesionale inițiale absolvite.

📚La moment sunt disponibile 16 programe de recalificare profesională acreditate în cadrul Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” din Chișinău (UPSC) și Universității de Stat din Moldova (USM) la care se pot înscrie cadrele didactice:

🔹pedagogie preșcolară;

🔹 pedagogia învățământului primar;

🔹 psihopedagogie specială;

🔹 educație civică/educație pentru societate;

🔹educație tehnologică;

🔹arte plastice;

🔹limba franceză;

🔹 matematică;

🔹informatică;

🔹limba engleză;

🔹geografie;

🔹 istorie;

🔹limba și literatura română;

🔹biologie;

🔹 chimie;

🔹 fizică.

🗒️Cursurile gratuite de recalificare profesională se vor desfășura în perioada martie – decembrie 2024. Pentru a se înscrie la aceste programe, cadrele didactice trebuie să aleagă instituția în care intenționează să facă cursurile și să completeze un formular de înregistrare până pe data de 23 februarie curent.

✍️Formularele pot fi accesate la următoarele link-uri:

🔸pentru UPSC: bit.ly/recalificare2024UPSC

🔸pentru USM: bit.ly/recalificare2024USM

ℹ️Urmare a cursurilor de recalificare, profesorii vor putea preda două discipline școlare concomitent, aceasta urmând să contribuie la acoperirea deficitului de cadre didactice din sistemul educațional.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *