Au fost majorate compensațiile bănești anuale pentru profesorii și directorii instituțiilor de învățământ general


Cadrele didactice și de conducere din instituțiile de învățământ general vor primi compensații majorate, începând cu anul 2022. Guvernul a aprobat astăzi creșterea cuantumului compensației de la 2000 lei la 4000 lei pentru un an de studii. 

Compensațiile pentru personalul didactic sunt prevăzute pentru procurarea de suporturi didactice (dicționare, crestomații, reviste de specialitate, auxiliare didactice, literatură artistică); a tehnicii de calcul (calculator/laptop/tabletă, componente PC, periferice PC, software pentru PC), a produselor software, a consumabilelor pentru calculatoare, pentru servicii de Internet, dar și pentru produse de birotică și papetărie.

Compensațiile vor fi acordate pentru toate cadrele didactice care activează în învățământul general public, inclusiv pentru cadrele de conducere care desfășoară activitate didactică. 

Majorarea cuantumului compensației de la 2000 de lei la 4000 de lei este un angajament al Guvernului, asumat în Programul de guvernare, în acest scop fiind prevăzute circa 172 mil. lei. De aceste compensații vor beneficia peste 43000 de cadre didactice titulare și de conducere.

Proiectul a fost elaborat de Ministerul Educației și Cercetării și are scopul de a sprijini formarea profesională continuă și a asigura creșterea calității procesului de predare-învățare-evaluare, precum şi implementarea eficientă a TIC în educație, dezvoltarea competențelor digitale ale cadrelor didactice etc.


One Reply to “Au fost majorate compensațiile bănești anuale pentru profesorii și directorii instituțiilor de învățământ general”

  1. Dacă vor fi plătite în septembrie, atunci pentru anul de studii 2021-2022, nu vom primi. Rezultă că 4000 vor fi pentru 2031-2022 și pentru 2022-2023, de aici, câte 2000 pentru un an de studii. Unde e creșterea?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *