Apel de înscriere la două workshop-uri de inițiere în Etwinning adresate cadrelor didactice din învăţământul primar, gimnazial și liceal


Universitatea Tehnică a Moldovei, în calitate de Birou Național de Asistență eTwinning Moldova, informează că va organiza în zilele de 22 și 23 august 2022, pe teren, două workshop-uri de inițiere în eTwinning cu următoarele tematici: 

  • Platforma ESEP/eTwinning: oportunități și perspective pedagogice;
  • Proiectul tematic eTwinning, un cadru de învățare interactiv și centrat pe elev.

Evenimentele sunt adresate cadrelor didactice din învățământul primar, gimnazial și liceal din Republica Moldova, cu următorul profil:

  • Cadre didactice care nu sunt membre ale programului eTwinning, dar doresc să devină.
  • Cadre didactice cu statut de dormient pe platforma eTwinning și care doresc să redevină membri activi ai acesteia (pentru 22 august 2022); 
  • Cadre didactice eTwinneri debutanți, care doresc să fondeze/implementeze proiecte eTwinning; cu experiență în implementarea proiectelor eTwinning (1-3 ani), dar care nu au obținut Certificat Național de Calitate sau nu au depus formularul de aplicare pentru obținerea acestuia (pentru 23 august).

Scopul principal al evenimentelor este de a oferi o viziune integră asupra oportunităților și beneficiilor programului eTwinning prin prisma noii platforme European School Education Platform, care găzduiește, comunitatea eTwinning și School Education Gateway, respectiv prin intermediul instrumentelor de colaborare online, care facilitează fondarea și implementarea proiectelor eTwinning.

Primul Workshop, din 22 august 2022, va avea ca obiectiv crearea conturilor EU Login și familiarizarea cu noua platformă European School Education Platform. Astfel, la eveniment vor putea participa doar cadrele didactice care nu au creat un cont EU Login și vor să devină membre ale programului eTwinning. Agenda workshop-ului o puteți accesa aici.

Al doilea Workshop, din 23 august 2022, va fi focusat pe inițierea și implementarea proiectelor eTwinning. În cadrul evenimentului, participanții vor lucra în grupuri pentru elaborarea unei schițe de proiect eTwinning, fiind familiarizați cu instrumentele/premisele care stau la baza elaborării unui proiect educațional eTwinning de succes. Agenda atelierului o puteți accesa aici.

Cerințele generale de participare al cadrului didactic la evenimente:

  • să fie cadru didactic din învăţământul primar, gimnazial sau liceal;
  • să posede competențe de utilizare a calculatorului;
  • să fie disponibil pe toată durata evenimentului;
  • să fie interesat să devină membru activ al programului eTwinning, inclusiv să dezvolte noi proiecte educaționale eTwinning; 

Cerințe specifice de participare al cadrului didactic la evenimentul din 22 august 2022 :

  •   nu are un cont EU Login;
  •  nu este membru al programului eTwinning, dar își ia angajamentul să devină membru activ al acestuia, inclusiv prin: participare la evenimentele de dezvoltare profesională și implicarea în proiectele educaționale eTwinning, în calitate de membru sau fondator al acestora.
  •     este membru al programului eTwinning cu statut de dormient, dar intenționează să redevină membru activ al acestuia și își asumă responsabilitatea să fondeze/să implementeze în calitate de membru proiecte eTwinning.

Cerințe specifice de participare al cadrului didactic la evenimentul din 23 august 2022 :

  • este membru debutant al programului eTwinning, inclusiv dispune de cont EU login pentru accesarea acestuia/este membru eTwinning cu experiență în implementarea proiectelor eTwinning, dar care nu a obținut Certificat național de calitate/este membru eTwinning cu experiență în implementarea proiectelor eTwinning, dar care nu a depus Formulare de aplicare pentru obținerea Certificatului național de calitate.

Doritorii de a participa la evenimente vor completa formularele de înscriere:

  • pentru Workshop-ul din 22.08.2022 aici;
  • pentru Workshop-ul din 23.08.2022 aici.

Menționăm că numărul de participanți este limitat.

Important! 

Selecția pentru participare se va realiza în ordinea primirii formularelor de înscriere, cu respectarea criteriilor de eligibilitate enumerate mai sus, precum și conform distribuției rural/urban, sud/centru/nord. Cadrele didactice care vor aplica pentru participare la ambele evenimente, vor fi selectate prioritar.

Termenul limită de completare a cererilor de înscriere la evenimente este 15 august 2022.

Cererile depuse după aceste termene de aplicare nu vor fi examinate.

Participanții selectați vor fi contactați suplimentar de echipa Biroului Național de Asistență eTwinning Moldova.

Participarea la aceste evenimente este gratuită, costurile de organizare vor fi suportate din grantul acordat de către Comisia Europeană și de către Ministerul Educației și Cercetării din Republica Moldova.


One Reply to “Apel de înscriere la două workshop-uri de inițiere în Etwinning adresate cadrelor didactice din învăţământul primar, gimnazial și liceal”

  1. Mulțumim frumos, pentru toate cursurile, care se formează pentru dezvoltarea profesională a cadrelor didactice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *