Ambasada SUA în Republica Moldova a deschis recent Centrul de resurse și dezvoltare profesională și academică America House


Prin prezenta, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării informează despre faptul că Ambasada SUA în Republica Moldova a deschis recent Centrul de resurse și dezvoltare profesională și academică America House Chișinăuwww.americahouse.md, situat pe strada Bănulescu Bodoni 27.

 În cadrul centrului sunt organizate zilnic activități gratuite în limba engleză cu experți locali și din SUA pentru elevi, studenți și cadre didactice.

 Astfel, instituțiile de educație sunt invitate să beneficieze de activități gratuite pentru a facilita procesul de predare-învățare-evaluare a limbii engleze și pentru a se familiariza cu civilizația și cultura americană.

 Orarul activităților poate fi accesat pe site-ul Centrului:www.americahouse.md/events/.

 Cadrele didactice și reprezentanții instituțiilor de învățământ pot solicita rezervarea spațiului America House gratuit (capacitatea: 60 persoane) pentru a organiza activități proprii, cum ar fi concursuri școlare în limba engleză, dezbateri, lecții deschise, proiecte educaționale, traninguri, ateliere de lucru, expoziții, vizionare de filme în limba engleză, concursuri în limba engleză, jocuri educațional. Centrul dispune de WIFI gratuit, proiector, 20 de tablete și laptopuri, ecran TV, bucătărie și o bibliotecă în limba engleză.

 Cadrele didactice, elevii și studenții pot împrumuta la domiciliu sau utiliza pe loc materialele în limba engleză din dotarea bibliotecii: CD-uri, cărți, reviste, literatură artistică.

 Pentru a participa gratuit la evenimentele America House, pentru a împrumuta materiale în limba engleză și pentru a rezerva spațiul pentru activități proprii este necesar înregistrarea la 022 804200 sau la alionaiorgov@americahouse.md .

Mai multe detalii pe pagina de Facebook a centrului:www.facebook.com/AHChisinau/.

Sursa: https://mecc.gov.md/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *