25 de profesori de informatică din țara noastră vor fi instruiți de experți din Republica Coreea


În data de 29 iulie, Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Liliana Nicolaescu-Onofrei, a avut o întrevedere cu un grup de experți din Provincia Jeju, Republica Coreea, care în perioada 30 iulie – 1 august vor desfășura la Chișinău cursuri de formare profesională pentru 25 de profesori de informatică  din mai multe instituții de învățământ din țară.

Reprezentanții ministerului au mulțumit partenerilor din Provincia Jeju pentru investiția în sistemul educațional din Republica Moldova: dotarea cu calculatoare a mai multe instituții de învățământ general, formarea cadrelor didactice care predau disciplina Informatica, donarea a 40 de seturi de roboți etc. „Lucrul cel mai important în această colaborare este investiția în resursele umane. Preluarea de experiență și de bune practici de la colegii din Republica Coreea va permite profesorilor noștri să utilizeze noi metode de predare și să obțină noi abilități privind elaborarea și implementarea conținuturilor educaționale digitale”, a subliniat ministrul.

La rândul lor, experții din Republica Coreea au apreciat relațiile de colaborare cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, subliniind impactul pozitiv al cursurilor de instruire, desfășurate la Chișinău și în Republica Coreea, asupra formării profesionale a cadrelor didactice din țara noastră în domeniul TIC.

Cursurile de instruire se vor desfășura în incinta Centrului Tehnologii Informaționale și Comunicaționale în Educație, care în toamna anului 2018 a fost dotat cu un sistem performant pentru videoconferințe, oferit de Oficiul Special Guvernamental pentru Educație al Provinciei Jeju din Republica Coreea. Formatorii și specialiști coreeni vor prezenta profesorilor din țara noastră tehnici moderne de predare în domeniul TIC, precum și metode de integrare a tehnologiilor informaționale în sistemul educațional.

Menționăm că aceste cursurile sunt organizate în baza Memorandumului de înțelegere privind cooperarea în domeniul Tehnologiilor Informaționale și Comunicaționale semnat între Ministerul Educației, Culturii și Cercetării din Republica Moldova și Oficiul Special Guvernamental pentru Educație al Provinciei Jeju din Republica Coreea, la 28 martie 2018.Acordul mai prevede donarea în trei tranșe anuale a 450 de computere pentru dotarea instituțiilor de învățământ general din Republica Moldova, precum și participarea a 60 de cadre didactice la cursuri de formare în domeniul TIC în Republica Coreea.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *