Profesorii dețin un rol important în ajutarea elevilor să descopere oportunități noi în educație, mai ales în domeniul afacerilor tehnologice. Un exemplu este Startup School by Dreamups, un program național, online, în cadrul căruia elevii, ghidați de profesori, învață să lanseze o afacere tehnologică.
Învățătorii nu sunt doar mentori, ci și catalizatori ai schimbării în paradigma educațională. Prin participarea în program profesorii vor beneficia de:
– satisfacție profesională prin creșterea și dezvoltarea elevilor săi într-un mod care îi pregătește pentru succesul în lumea antreprenorială și îi încurajează să-și atingă potențialul maxim;
– remunerare financiară pentru dedicarea pe parcursul celor 6 săptămâni de program;
– acces la platforma online UpFactory, profesorii vor avea acces anticipat la lecții înregistrate în limba română și rusă, asigurându-se că beneficiază de resurse educaționale tehnologice de calitate;
– sprijin și discuții live cu experți, fondatori de startup-uri (*startup – proiect ce lansează un produs sau serviciu pentru soluționarea unei probleme printr-o manieră inovativă), pentru a primi răspunsuri la orice întrebări care apar pe parcursul programului.
– consolidarea propriei expertize în domeniul afacerilor tehnologice și abilităților de predare și ghidare a elevilor.
Prin îndrumarea profesorilor în cadrul programului, elevii vor descoperi subiectele esențiale pentru a lansa propria afacere tehnologică, precum identificarea problemei și a ideii de afacere, modalități de găsire a primilor clienți, procesul de creare a produsului și modelele de venituri pentru a genera profit.
Elevii vor beneficia de:
— lecții înregistrate online cu exerciții practice, vor învăța ce este un startup și cum să-l construiască, oferindu-le resursele și sprijinul necesar pentru a-și urmări visele și aspirațiile în lumea start-upurilor.
— interacțiune live și acces la comunitatea startup-urilor din Moldova, creând conexiuni și schimbând idei cu tinerii antreprenori tehnologici activi;
— acces la resurse educaționale de calitate internațională și de ultimă generație, prin lecțiile înregistrate disponibile pe platforma UpFactory, în limba română, rusă și limbajul semnelor;
— cunoștințe actualizate și relevante. Prin program elevii se vor pregăti să-și dezvolte propriul potențial, cultivând creativitatea, ingeniozitatea și punând în practică propriile idei;
— premii în valoare de 1 000 de euro pentru cele mai bune 10 echipe din program și posibilitatea de a-și prezenta ideea de startup în fața unui juriu calificat.
Startup School este o experiență interactivă și colaborativă în care elevii cu vârste cuprinse între 14 și 17 ani, indiferent de clasă sau localitate, sunt ghidați de profesorii lor în lumea startup-urilor pe înțelesul lor.
Programul este desfășurat online pe platforma UpFactory și simultan offline în școli, și cuprinde 6 module cu lecții înregistrate, disponibile în limba română, rusă și limbajul semnelor, și sarcini practice.
Rolul profesorilor-mentori în Startup School:
Profesorii selectați vor beneficia de un atelier de lucru online și acces anticipat la lecțiile înregistrate pe platforma UpFactory. În cadrul programului, aceștia își vor ghida elevii în studierea celor șase module offline în școlile lor și vor oferi suport și feedback pe parcursul activităților practice din platforma UpFactory.
În Startup School profesorii vor juca un rol esențial în calitate de mentori, asigurându-se că elevii finalizează programul cu succes și își dezvoltă competențele în domeniul afacerilor tehnologice.
Experiența elevilor în program
În fiecare din cele 6 săptămâni, elevii vor explora un modul, ghidați de profesori, de la teoria din lecțiile online până la sarcinile practice, toate pe aceeași platformă. La final, vor prezenta un pitch – video despre propria idee de afacere tehnologică. Cele mai bune 10 echipe vor prezenta ideea de startup la evenimentul de absolvire online, fiind apreciate cu premii în valoare de 1 000 de euro fiecare.
Startup School va avea loc în perioada 28 martie – 6 mai 2024, studiază și trimite dosarul până pe 20 martie ora 23:59 la adresa de email hello@dreamups.md.
Mai multe detalii despre program vezi pe .