Conferința internațională „Bune practici în școala la distanță” a reunit experți în educație din șapte țări, inclusiv Republica Moldova- Vezi rezoluția adoptată în cadrul evenimentului


Reprezentanții comunităților educaționale din Republica Moldova, România, Ucraina, Serbia, Marea Britanie, Spania și Ungaria au discutat în cadrul Conferinței internaționale online a cadrelor didactice „Bune practici în școala la distanță” organizată în cadrul campaniei inițiate de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării „Sunt RESPONSABIL! Clasa mea e ACASĂ” despre experiențele pozitive și lecțiile învățate în cadrul învățării la distanță.

În debutul evenimentului, ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov a mulțumit participanților la conferință pentru că au dat curs invitației, menționând că în aceste momente dificile pentru Republica Moldova, dar și întreaga lume intensificarea dialogului, a cooperării și a împărtășirii experiențelor acumulate pe parcursul desfășurării procesului educațional la distanță reprezintă un element indispensabil pentru asigurarea calității procesului educațional.

Evenimentul a reprezentat o platformă interactivă de interacțiune și schimb de experiențe privind acumularea bunelor practici în procesul învățării la distanță. În cadrul discuțiilor, experții naționali și internaționali în domeniul educației au abordat mai multe subiecte privind: activitățile STEAM și realizarea lor în învățarea la distanță; agenda cadrului didactic în cadrul procesului de învățământ la distanță; instrumentele digitale utile în învățarea la distanță; predarea online în învățământul preșcolar etc.

La final, participanții la eveniment au adoptat o Rezoluție a Conferinței internaționale online a cadrelor didactice „Bune practici în școala la distanță”, care poate fi vizualizată aici.

Conferința internațională online a cadrelor didactice „Bune practici în școala la distanță” a fost organizată de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova și Primăria mun. Chișinău, în colaborare cu Asociația Generală a Învățătorilor din România și Asociația Generală a Învățătorilor, filiala din Republica Moldova.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *