5 Avantaje ale jocului Tangram


Tangram-ul este un joc de puzzle de origine chineză, obținut prin descompunerea unui pătrat în 7 piese: 5 triunghiuri, 1 pătrat și 1 paralelogram. Acesta îmbină armonios practicarea unor jocuri, în paralel cu asimilarea unor informații.

Piesele acestui joc facilitează:

1. Învățarea culorilor și a dimensiunilor;

Piesele sunt livrate in culori diverse iar triunghiurile din set au mărimi diferite (2 mari, 1 mediu și 2 mici).

2. Asimilarea informațiilor legate de formele geometrice;

Cu ajutorul pieselor, copiii descoperă noțiunile de unghi, latură, triunghi, pătrat, paralelogram și învață să le recunoască și să le clasifice.

3. Dezvoltarea imaginației și a limbajului;

Spre deosebire de jocul de puzzle, unde piesele se îmbină într-un singur mod, tangram-ul oferă sute de rezolvări pornind de la cele 7 piese. Formele obținute cu ajutorul tangram-ului pot deveni instrumente pentru dezvoltarea limbajului copilului. Acesta, alături de părinte sau un alt adult care il supraveghează, poate crea și relata povești cu ajutorul personajelor modelate și pătrunde, astfel, în frumoasa lume a imaginației.

4. Stimularea gândirii logice;

Jocul este deosebit de util pentru copiii care întâmpină dificultăți la matematică, deoarece, prin aranjarea pieselor de tangram, pot înțelege mai bine conceptul de formă, de modelare matematică (construiește modele). De asemenea, pot identifica mai ușor relațiile spațiale dintre formele geometrice, etc.

5. Creșterea încrederii în sine;

Prin simpla încercare de a construi, cu ajutorul celor 7 piese, diferite animale, obiecte sau siluete, copiii pot experimenta succesul, ceea ce contribuie decisiv la creșterea încrederii și a auto eficacității. Aceste 2 sentimente le oferă copiilor resursele necesare pentru abordarea diferitelor probleme, mai simple sau mai complexe, dar și posibilitatea de a explora la maximum oportunitățile de învățare.

Prin utilizarea formelor tangram, copilul își poate dezvolta în mod considerabil percepția, memoria vizuală, coordonarea ochi-mână, aspecte esențiale în preluarea și prelucrarea corectă a informațiilor din exterior.

Prin simplitatea sa, jocul îi poate cuceri, deopotrivă, atât pe cei pasionați de matematică cât și pe cei cu înclinații artistice. Acesta poate constitui o modalitate de petrecere a timpului liber între membrii familiei (copii, părinți, bunici și alte rude) sau între prieteni/colegi, dar și o ocazie de a învăța într-un mod captivant, fără efort sau plictiseală.

Cu ajutorul acestui joc, părinții pot crea, alături de copiii lor, un mediu stimulativ, plin de încredere și comunicare.

www.edujoc.md
Telefon: +373 78 800 700
EduJoc-educație prin joacă

Adresa – Str. M. Eminescu 63, intrare din str. Alexandru cel Bun,

Program: Luni – Sâmbătă, 10.00 – 18.00

*Acest articol conține publicitate de produs


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *