Ziua Națională a Portului Popular 2020


✅Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, în parteneriat cu Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală și Centrul Național de Conservare și Promovare a Patrimoniului Cultural Imaterial organizează cea de-a 5-a ediție a Zilei Naționale a Portului Popular.

✅Sărbătoarea a fost instituită prin Hotărârea Parlamentului nr. 194 din 19.11.2015, la inițiativa Ministerului Culturii, fiind marcată în ultima duminică a lunii iunie. Obiectivele principale ale evenimentului sunt valorificarea costumului autentic popular, cunoașterea pieselor componente ale costumului și ale simbolurilor acestuia, dat și promovarea tehnicilor de confecționare a costumului pe plan naţional şi internaţional.

✅Anul 2020 este unul special pentru întreaga omenire – Pandemia de COVID-19 a influențat mapamondul, modificând radical modul nostru de a fi. Evident, că cea de-a 5-a ediție a Zilei Naționale a Portului Popular se va desfășura în condiții specifice, majoritatea evenimentelor fiind organizate online.
Urmăriți pagina de Facebook a evenimentului pentru a afla mai multe detalii! https://www.facebook.com/events/732623984164557/?active_tab=discussion


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *