ZILELE ȘTIINȚEI ediția 2-a, 4-10 noiembrie 2019


Ziua Mondială a Științei pentru Pace și Dezvoltare, marcată în fiecare an la 10 noiembrie, evidențiază rolul semnificativ al științei în societate și necesitatea implicării publicului larg în dezbaterile cu privire la problemele științifice emergente. De asemenea, subliniază importanța și relevanța științei în viața noastră de zi cu zi.

Ediţia din acest an se desfăşoară sub genericul „Știința deschisă, nu lasă pe nimeni în urmă”. Genericul de a nu lăsa pe nimeni în urmă subliniază ideea deschiderii științei în societate și a deschiderii societății către știință. Ştiinţa Deschisă nu este doar o problemă de știință care este deschisă comunității de cercetare, ca în acces deschis și date deschise, ci se referă la o știință deschisă societății.

Biblioteca Națională a Republicii Moldova organizează în perioada 4 – 10 noiembrie 2019 ZILELE ȘTIINȚEI, ediția a 2–a, integrând 3 dimensiuni de conținut:

·         Progresarea societății prin știință;

·         Biblioteca Națională și cercetarea;

·         Ne gândim, împreună, la viitor! (context al dezvoltării culturii științifice deschise, al promovării Științei participative).

Activitățile vor fi centrate pe promovarea Științei Deschise și a culturii științifice deschise, a Științei participative în comunitate, încurajarea educației STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics) a utilizatorilor-cercetători, promovarea importanței și impactului fenomenelor științifice; încurajarea și diversificarea serviciilor inovative în bibliotecă; promovarea rezultatelor activității de cercetare la BNRM; dezvoltarea competențelor de cercetare a utilizatorilor și personalului de bibliotecă.

Descărcați AGENDA Evenimentului AICI!

Grup-țintă al ciclului de activități: cercetători, cadre didactico-științifice, studenți (licență, masteranzi, doctoranzi), profesori, bibliotecari etc.

Să îmbrățișăm știința deschisă ca instrument pentru a face știința mai accesibilă, procesul științific mai incluziv și rezultatele științei disponibile pentru toți.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *