Toţi elevii din municipiul Chişinău trec la învăţământul online


Elevii claselor I-XII din municipiului Chişinău vor trece la învăţământul online pe o perioadă nedeterminată, începând de luni, 22 martie. Decizia a fost luată astăzi de Comisia municipală de sănătate publică şi a fost anunţată de primarul capitalei, Ion Ceban.„În această perioadă cât vor sta copiii şi profesorii acasă să facem tot posibilul pentru imunizarea profesorilor, a cadrelor didactice şi a personalului non-didactic implicat în proces”, a menţionat Ion Ceban.

Activitatea grădiniţelor rămâne deocamdată neschimbată, iar în caz de necesitate se va interveni urgent pe fiecare caz individual cu testări şi măsuri specifice, afirmă primarul. 

Potrivit deciziei Comisiei municipale de sănătate publică, piețele, centrele comerciale și localurile HORECA în municipalitate vor activa potrivit deciziei luate de Comisia Națională, cu programul stabilit. Condițiile și măsurile de protecție pe tot teritoriul rămân neschimbate, termometria, dezinfectarea și purtarea măștilor, atât în spaţiile închise şi deschise.

„Vor fi efectuate controale şi aplicate amenzi dacă vor fi depistate abateri de la hotărâre”, a subliniat edilul. 

Referitor la oficierea serviciilor divine, primarul a declarat că începând că pe 1 aprilie, acestea vor fi oficiate în aer liber.

Sursa: TRM


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *