Telefoanele vor fi interzise în școli de la 1 septembrie


Elevii nu vor mai avea dreptul să aibă în școli telefoane mobile, iar măsura va fi aplicată de la 1 septembrie 2020, a anunțat premierul Ion Chicu.

Potrivit acestuia, solicitările vin din partea profesorilor, care acuză că prezența telefoanelor mobile în timpul lecțiilor afectează procesul de studiu.

Chicu susține însă că, cel mai probabil, urmează să fie adoptată o hotărâre de guvern în acest sens, iar până la 1 septembrie școlile din țară trebuie să se adapteze la noua regulă.

„Trebuie să aibă unde depozita acest telefon. Noi considerăm că prezența acestui telefon telefon afectează procesul, disciplina, atenția copilului. De la 1 septembrie va fi interzis accesul în clasă cu telefoanele”, a declarat Chicu în cadrul unei emisiuni de la postul N4.

Așadar, de la 1 septembrie 2020 elevii nu vor mai avea voie să vină la ore cu telefoanele mobile. Solicitările date au venit de la profesori, spune că premierul Chicu.

Опубликовано Gheorghe Gonța Вторник, 25 февраля 2020 г.

2 Replies to “Telefoanele vor fi interzise în școli de la 1 septembrie”

  1. Foarte bine!Este o măsură foarte bună. În felul acesta elevii se vor concentra mai mult pe studiu decât pe jocuri instalate pe telefon.Nici nu se termină bine ora sau chiar în timpul orei, foarte mulți elevi se joacă. Cum să avem performanță, când ne rugăm de ei să fie atenți, să fie disciplinați, să învețe.De asemenea, ar trebui să existe prin lege o modalitate prin care un elev care deranjează ora să fie izolat( mers la bibliotecă și să citească o carte etc.Chemat părinții și să plătească pentru că al lor copil deranjează profesorul și pe ceilalți elevi care vor să învețe.Până când nu se vor lua măsuri disciplinare prin lege, clare,nu vom avea o Românie educată. Părinții nici nu-i educă(marea majoritate), nici nu-și lasă copii să fie educați.Ca profesor, eu trebuie să-mi fac datoria la clasă, să explic lecția de așa natură ca elevul să o înțeleagă din clasă.Dar fără disciplină, nu se poate lucra.De aceea sunt atâtea cazuri unde profesorii cad victime acestor copii needucați. Ar trebui și un alt mod de evaluare. Poate că ar trebui să fie mai multe materii la care să se dea examen.Poate că ar trebui să avem posibilitatea de a avea ore la dispoziție pentru a realiza lucruri practice,fonduri pentru materiale,mijloace moderne etc. Propun ca elevii de clasa a VIII-a să dea examen la liceul pe care și-l doresc și să fie o adevărată competiție.Sunt prea multe sesiuni.Este nevoie și de meseriași în toate domeniile.Mulțumesc!

    1. Măsura este bună, nici nu se discută, dar aceeași lege trebuie aplicată și la deputații din parlament. Stau la sesiune la telefon și noi vrem copiii să fie atenți la ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *