Teatrul – poezia ce se desprinde din carte…


Biblioteca Națională a Republicii Moldova vă invită să vizitați, începând cu data de 27 martie curent,  expoziția de documente „TEATRUL – POEZIA CE SE DESPRINDE DIN CARTE”, dedicată Zilei mondiale a teatrului, aniversată la 27 martie, care a fost instituită în 1961 de Institutul Internaţional de Teatru ca eveniment anual dincolo de orice bariere geografice, lingvistice, culturale, religioase sau politice.

Expoziția reunește circa 120 de titluri de documente, printre care și ediții autume, apărute de-a lungul timpului și oferă un prilej de reflecţie asupra valorii şi semnificaţiei artei teatrale naționale  și a dramaturgiei ca gen literar.

Expoziția are drept scop promovarea valorilor culturale a neamului, valorificarera colecțiilor  BNRM, implicarea în educația estetică și dezvoltarea aptitudinilor cultural-creative a membrilor comunității prin  marcarea Zilei mondiale a teatrului.

În expoziție sunt expuse cărți, monografii, albume, reviste, materiale ilustrative, obiecte tridemensionale etc. din domeniul literaturii, genul dramatic și piese de teatru, ce reflectă arta teatrală scenică.

Printre documentele expuse se regăsesc: „Despot – Vodă”, Legendă istorică în versuri, semnată de Vasile Alecsandri și editată la București în anul 1880; „Regele Cristina: Dramă în 5 acte”, editată la București în 1939, autor – Nicolae Iorga; „Teatru” de Ion Luca Caragiale, editată în anul 1922  la București; „Harul Domnului: Epopee teatrală”, semnată de Ion Druță, cu autograful autorului etc.

Expoziția poate fi vizitată până la data de 30 mai 2021 pe adresa: BNRM, (str. 31 August 1989, nr. 78 „A”), blocul central, parter. Intrarea este liberă.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *