Tabăra Cineaștilor, laboratorul ideilor în domeniul electoral


Tabăra Cineaștilor, laboratorul ideilor în domeniul electoral (Filmmakers Camp) este un eveniment care va întruni 30 de tineri cineaști, împărțiți în 10 echipe. Misiunea lor va fi să creeze spoturi video motivaționale pentru alegeri.

CINE: PNUD Moldova și Comisia Electorală Centrală, în cadrul proiectului „Consolidarea democrației în Moldova prin alegeri incluzive și transparente”, finanțat de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID), Ambasada Marii Britanii la Chișinău prin intermediul Fondului pentru Buna Guvernare și Ambasada Olandei prin Programul Matra.

CE: Laborator de idei la care, pentru două zile, tineri și tinere pasionați/te de producerea video-urilor vor fi instruiți/te de profesioniști în producție video și în domeniul electoral, pentru ca, mai apoi, timp de o lună de zile, să creeze spoturi motivaționale și, la etapa finală, le vor prezenta unui juriu profesionist.

CÂND: 17-18 mai 2019

UNDE: Complexul turistic „Odiseu”, Vadul lui Vodă, mun. Chișinău

DE CE: Cel puțin o dată la 2 ani, în Republica Moldova au loc alegeri. De aceea, la fiecare scrutin, în perioada electorală, Comisia Electorală Centrală și mai multe organizații neguvernamentale desfășoară campanii sociale de motivare a alegătorilor de a participa la vot, de a se informa despre alegeri și de a fi activi și responsabili în acest proces. De această dată, organizatorii evenimentului invită tinerii între 18 și 35 de ani, studenți, liber profesioniști sau angajați în domeniul video, să se implice în motivarea alegătorilor prin crearea unor spoturi interesante și memorabile, ce urmează a fi distribuite și difuzate la următoarele alegeri desfășurate în Republica Moldova.

IMPORTANT: Persoanele interesate să participe la Tabăra Cineaștilor, laboratorul ideilor în domeniul electoral sunt invitate să se înregistreze pe cont propriu sau cu echipa, iar formularul de înregistrare este acesta: https://rebrand.ly/filmmakerscamp

Trei cele mai bune spoturi motivaționale create vor fi câștigătoare și autorii vor primi premii din partea organizatorilor.

TERMEN LIMITĂ: Înregistrarea echipelor se va face în perioada 1 – 15 mai 2019, ora 18.00. Lista echipelor/participanților se va publica pe 16 mai, pe pagina de Facebook a evenimentului. Pentru mai multe detalii, nu ezita să ne contactezi la emailul dorin.toma@undp.org

Mai multe pe pagina de facebook.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *