Sportivii cu performanțe remarcabile la Jocurile Europene de la Minsk vor fi premiați


La propunerea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, cabinetul de miniştri a aprobat în cadrul şedinţei de astăzi, 18 iulie, valoarea premiilor ce vor fi acordate sportivilor care au obținut performanțe la Jocurile Europene de la Minsk, ediția 2019.

Astfel, cuantumurile aprobate ale premiilor pentru performanţele obţinute la Jocurile Europene de la Minsk constituie: pentru medalia de aur – 220 mii de lei; medalia de argint –160 mii de lei; medalia de bronz – 120 mii de lei. În premieră, și sportivii care au obținut locurile patru și cinci vor fi premiați cu câte 50 mii de lei și, respectiv, 30 mii de lei. De asemenea, vor fi premiați antrenorii, medicii şi masorii sportivilor.

La Jocurile Europene de la Minsk, care s-au desfășurat în perioada 21-30 iunie 2019, au participat cca 4000 sportivi din 50 de țări. Republica Moldova a fost reprezentată de 50 de sportivi, care au concurat la zece probe sportive: înot, lupte, judo, box, sambo, badminton, kaiac-canoe, ciclism, tenis de masă, tir cu arcul, tir. Sportivii noștri au reușit să obțină o medalie de argint – Sabina Artemciuc (sambo); patru medalii de bronz – Denis Tachii (sambo), Paulina Eșanu (sambo), Victor Ciobanu (lupte greco-romane), Anastasia Nichita (lupte feminine) și șapte locuri de V – Dan Olaru (tir cu arcul), Andrei Perpeliță (lupte), Igor Beșleaga (lupte), Denis Vieru (judo), Vasilii Belous (box), Natalia Budeanu (sambo) și Serghei Oșlobanu (sambo).

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării adresează felicitări tuturor sportivilor și antrenorilor, dorindu-le succese și rezultate remarcabile în continuare.

Următoarea ediție a Jocurilor Europene se va desfășura în 2023 în orașul Cracovia, Polonia.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *