Școala de Iarnă pentru elevi: Fast-foodul informațional─realitate sau ficțiune?


Chiar dacă e vacanța de iarnă, poți să utilizezi acest timp pentru a afla despre termenul nou prezent în viața fiecăruia, și anume, fast-food-ul informațional.

Știți să faceți distincție între informație de calitate și așa-numitul „fast-food” informațional? Sunteți pregătiți să faceți față provocărilor cu care ne confruntăm în mediul virtual?

Dacă îți este interesant subiectul, atunci cu siguranță locul tău e deja rezervat la această Școală de Iarnă.Programul oferit de America House Chișinău include: 3 sesiuni ZOOM cu sarcini independente ( în perioada 4, 6, 15 Ianuarie 2021).

În cadrul sesiunilor se va discuta: Ce este fast food-ul informațional? Cum putem fi manipulați și dezinformați prin intermediul resurselor mass media? Cum să ne asigurăm informarea corectă?

Moderatoarea sesiunilor desfășurate pe ZOOM este Kristina Cernei – profesoară de educație pentru media, absolventă a programului de schimb finanțat de Departamentul de Stat SUA ”Fellows on Demand”, 2019.

Școala este destinată persoanelor cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani.

La final participanții vor elabora un produs video în baza cunoștințelor acumulate în cadrul sesiunilor interactive de instruire în care își vor demonstra abilitățile de gândire critică și complexă.

Sesiunile video vor avea loc pe 4, 6 și 15 Ianuarie, 2021 cu începere de la orele 16:00 pe o durată de 90 de minute.

Pentru a participa la Școala de Iarnă marca America House Chișinău completează formularul: https://forms.gle/QwTwpjo8LhvcpvgMA

Vă încurajăm să aplicați pentru o experiență unică și informativă!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *