Republica Moldova are un nou ministru al Educației, Culturii și Cercetării


Noii miniştri propuşi de PDM pentru ocuparea fotoliilor în Guvernul Chicu au depus jurâmântul. Se întâmplă după ce PSRM şi PDM au anunţat astăzi, şi au semnat în acelaşi timp, acordul de constiuire a unei majorităţi parlamentare în Parlamentul Republicii Moldova.

Jurământul a fost depus de către Cristina Lisnic, vicepremier pentru Reintegrare; Oleg Ţulea, ministru al Afacerilor Interne şi Integrării Europene;  Alexantru Pânzari, ministru al Apărării; Igor Şarov, ministru al Educaţiei, Culturii şi Cercetării;  Sergiu Răileanu, ministru al Economiei şi Infrastructurii.

„Eu vă felicit cu această posibilitate şi ocazie să slujiţi Patriei noastre şi poporului nostru în această situaţie nu deloc simplă. În sfârşit, după mai bine de patru luni avem o majoritate stabilă în Moldova. Patru luni în urmă ne-am asumat responsabilitatea pentru un Guvern minoritar, acum avem un Guvern profesionist, tehnocrat, dar care are susţinerea solidă de 58 de deputaţi în Parlament. Eu sunt ferm convins că acest lucru va face ca echipa guvernamentală să lucreze şi mai eficient. Avem de gestionat mai multe subiecte, provocări, în primul rând provocarea legată de această criză pandemică (…) Şi să nu uităm că oamenii aşteaptă rezultate de la fiecare ministru în parte, începând de ziua de azi sunteţi responsabili de domenii importante”, a menţionat preşedintele Igor Dodon. 

„Este un eveniment foarte important. Astăzi guvernul are susţinere politică deplină în Parlament. Cu toate acestea Guvernul instalat la 14 noiembrie continuă să un guvern tehnocrat şi profesionst. Această criză cu care se confruntă întreaga lumea de Pandemie cu COVID-19 este o provoacare pentru toată şi bineînţeles, pentru noi, de aceea trebuie să acţionăm toţi unit ca o echipă, avem un singur partid – partidul cetăţenilor din Republica Moldova”, a declarat la ceremonia de învestire premierul Ion Chicu. 

La propunerea premierului şi în urma decretului semnat de şeful statului, Igor Dodon, foştii miniştri au fost retraşi din funcţie.

Sursa: trm.md/ro/


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *