Proiectul-concurs „Copiii respectă bunele maniere”-2019


Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău în colaborare cu Centrul de dezvoltare personală „ABeZe” organizează în perioada 21 octombrie – 21 noiembrie 2019 proiectul-concurs „Copiii respectă bunele maniere”.


Respectarea Codului bunelor maniere este o carte de vizită a personalității fiecăruia dintre noi. Este bine ca tinerii să însușească aceste cunoștințe și deprinderi cât mai devreme, încă din copilărie. Într-o societate care se vrea modernă, prosperă trebuie să se pună un deosebit accent pe educație. Iar comportamentul fiecăruia dintre noi determină mediul în care trăim.
Astfel, în 4 licee din capitală se vor desfășura activități ce presupun familiarizarea copiilor cu necesitatea respectării anumitor reguli de comportament. Elevii din clasele primare vor pregăti câte un spectacol în baza unei teme ce presupune respectarea regulilor de bune maniere, care aduce publicului un mesaj deștept, cu o morală, iar un juriu îi va aprecia după anumite criterii bine stabilite.
Prin demararea acestei campanii ne dorim ca fiecare copil să deprindă regulile de comportament manierat, să fie mai atenți cu cei din jur, în mod special cu semenii lor. Elevii petrec cea mai mare parte a timpului la școală, or asta presupune un anumit comportament, iar noi avem menirea de a transmite anumite învățăminte copiilor. Ne dorim o societate mai manierată, mai atentă la comportamentul și la maniera de a comunica, pentru că doar așa vom forma niște personalități notorii.
Invităm instituțiile ce-și doresc să participe să ne contacteze la tel. (022) 022 235275, Secția Informare și relații cu comunitatea a DGETS. Menționăm că activitatea este destinată elevilor din clasele a II-a – a IV-a.
Regulamentul concursului îl găsiți în fișierul atașat.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *