Participă la olimpiada internațională în domeniul electoral și câștigă o deplasare în Sankt Petersburg


În cadrul evenimentelor dedicate zilei internaționale a Democrației, Institutul Internațional pentru Monitorizarea Dezvoltării Democrației, Parlamentarismului și Respectării Drepturilor Electorale ale Cetățenilor din statele membre AIP CSI, organizează olimpiada online cu tema „Sistemele electorale ale țărilor lumii” în rândul studenților din instituțiile de învățământ superior din statele membre AIP CSI.
 

În Republica Moldova, olimpiada va fi organizată de către filiala IIMDD AIP CSI (МИМРД МПА СНГ) de la Chișinău, în parteneriat cu Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral (CICDE).

Scopul acestei olimpiade, este de a spori cultura juridică a tinerilor alegători, pentru a-i familiariza cu elementele de bază ale procesului electoral democratic, pentru a-și forma cunoștințele și abilitățile necesare in  exercitarea drepturilor electorale.

În Republica Moldova, Olimpiada va avea loc pe data de 22 septembrie la ora 10.00 și pe 23 septembrie la ora 15.00 (în cazul în care unii participanți nu pot participa la olimpiadă în prima zi, se vor putea alătura în ziua imediat următoare. Olimpiada internațională în domeniul electoral se va desfășura în limba rusă.

Pentru a participa în cadrul competiției trebuie să vă înregistrați pe acest LINK nu mai târziu de 21 septembrie ora 12:00.

Link-urile active pentru accesarea sarcinilor, va fi publicat în zilele de 22 și 23 septembrie, cu o oră înainte de începerea sarcinilor, pe site-urile www.iacis.ru și www.cicde.md

Timpul alocat pentru rezolvarea sarcinilor este de 2 ore astronomice

Întrebări-le din cadrul competiției vor fi divizate în cinci compartimente după cum urmează:

Compartiment nr 1 – testarea întrebărilor teoretice (5 întrebări)

Compartiment nr 2 – întrebări de testare despre sistemele electorale ale țărilor lumii (10 întrebări)

Compartiment nr 3 – întrebări de testare despre sistemele electorale ale statelor membre CSI (10 întrebări)

Compartiment nr 4 – întrebări de testare despre sistemul electoral a țării de origine (10 întrebări)

Compartiment nr 5 – întrebări deschise care necesită un răspuns detaliat (5 întrebări).

În baza rezultatelor olimpiadei online, membrii juriului vor determina cel puțin un câștigător și doi premianți pentru fiecare stat participant.

Câștigătorul olimpiadei internaționale în domeniul electoral, va fi invitat la Sankt Petersburg să participe la dezbaterile finale ca parte a echipei naționale a țărilor Comunității Statelor Independente.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *