Ministerul Educației, Culturii şi Cercetării şi Agenţia Naţională pentru Curriculum şi Evaluare prezintă testele și baremele de corectare pentru exersare la disciplinele de examen din cadrul examenelor naționale de absolvire, sesiunea 2020


Ministerul Educației, Culturii şi Cercetării şi Agenţia Naţională pentru Curriculum şi Evaluare aduc la cunoştinţa comunităţii educaţionale din Republica Moldova, tuturor factorilor interesaţi, testele și baremele de corectare pentru exersare pentru fiecare disciplină de examen din cadrul examenelor naționale de absolvire, sesiunea 2020.

Testele și baremele de corectare pot fi găsite și descărcate de pe pagina Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare http://aee.edu.md/clasa-sesiunea-examen/clasa-12

Dragi elevi, în contextul suspendării procesului educațional în instituțiile de învățământ, în scopul prevenirii răspândirii epidemiei virusului COVID-19, testele pot fi rezolvate, acasă, în mediul sigur și consultate online cu profesorii în vederea efectuării analizei celor rezolvate dar și a explicațiilor pertinente.

Totodată, menționăm că pe pagina Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare pot fi găsite testele și baremele de corectare propuse în sesiunile precedente. Astfel, sunt publicate testele și baremele pentru testarea națională în învățământul primar, începând cu anul 2015; la disciplinele de examen din cadrul examenelor naționale de absolvire a gimnaziului, începând cu anul 2013; la probele de examen din cadrul examenului național de bacalaureat, începând cu anul 2010.

Documentele publicate sunt o resursă utilă atât pentru elevii claselor a 4-a, a 9-a și a 12-a, cât și pentru cadrele didactice antrenate în pregătirea elevilor.

Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare reiterează că pentru sesiunea de examene 2020 se vor utiliza programele de examen elaborate în 2014 pentru examenele naţionale de absolvire a gimnaziului, cele elaborate în anul 2012, 2015 pentru examenul naţional de bacalaureat și programele pentru testarea națională în învățământul primar elaborate în anul 2019.

În următoarea perioadă, vor fi organizate lecții publice pentru facilitarea pregătirii elevilor către examenele naționale de absolvire. În același scop, pot fi utilizate și emisiunile televizate realizate în anii precedenți de Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare. Mai jos este lista câtorva emisiuni televizate realizate în anul 2018:

Geografie: https://www.publika.md/emisiuni/editie-speciala_1421_video_5070831.html#gallery

Chimie: https://www.publika.md/emisiuni/editie-speciala_1421_video_5070900.html#gallery

Istoria românilor și universală: https://www.publika.md/emisiuni/editie-speciala_1421_video_5069366.html#gallery

Limbi străine: Engleză și Franceză: https://www.publika.md/emisiuni/editie-speciala_1421_video_5067646.html#gallery

Limba și literatura română (Alolingvi): https://www.publika.md/emisiuni/editie-speciala_1421_video_5065923.html#gallery

Limba și literatura română (limba de instruire): https://www.publika.md/emisiuni/editie-speciala_1421_video_5066089.html#gallery

Solicităm implicarea cadrelor didactice în oferirea consultațiilor pentru pregătirea elevilor către examenele naționale de absolvire.

#Stai#acasă#și#exersează!


One Reply to “Ministerul Educației, Culturii şi Cercetării şi Agenţia Naţională pentru Curriculum şi Evaluare prezintă testele și baremele de corectare pentru exersare la disciplinele de examen din cadrul examenelor naționale de absolvire, sesiunea 2020”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *