Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a stabilit termene comune de organizare şi desfășurare a sesiunii de bază a concursului de admitere, sesiunea 2020, pentru instituțiile de învățământ superior


În contextul, evoluției situației epidemiologice din țara noastră și măsurile întreprinse de autorități pentru a preveni răspândirea epidemiei virusului COVID-19, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a aprobat noi prevederi la REGULAMENTUL – CADRU privind organizarea admiterii în ciclul I – studii superioare de licență  pentru anul universitar 2020 – 2021.

Concursul de admitere, sesiunea 2020, la programele de studii superioare de licență  și master oferite de instituțiile de învățământ superior se va desfășura în regim online.

Astfel, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării stabilește termene comune de organizare şi desfășurare a sesiunii de bază a concursului de admitere, sesiunea 2020, la studii superioare de licenţă pentru toate universitățile, după cum urmează:

– 27 iulie – 4 august – depunerea online a Dosarului de concurs;

– 7 august – anunțarea rezultatelor intermediare;

– 8 – 18 august – depunerea documentelor în original la instituția aleasă de către candidați, conform unui orar cu acces etapizat stabilit de instituție în diverse blocuri de studii, cu respectarea măsurilor de protecție împotriva răspândirii virusului COVID-19;

– 20 august – anunțarea rezultatelor finale.

Menționăm că dosarul de concurs va cuprinde actele scanate prevăzute de pct. 44 din Regulamentul de admitere (https://bit.ly/3h4ZQn8 ). Acesta va fi transmis către comisia de admitere utilizând diverse instrumente TIC accesibile (Email, Viber, Skype, Messenger, WhatsApp, softuri speciale pentru admitere etc.).

Pentru candidații care nu pot depune online dosarele de concurs, instituțiile de învățământ superior vor implica un număr mic de cadre universitare care vor recepționa dosarele.

Universitățile pot organiza concomitent concursul de admitere online la ciclul I – studii superioare de licență și ciclul II – master.

Candidații la studii superioare de licență se vor putea înscrie la concursul de admitere la mai multe specialități din diverse domenii, la una sau mai multe instituții de învățământ superior, însă vor putea fi înmatriculați doar la o specialitate în cadrul unei singure instituții, unde vor depune actele în original.

În cazul neacoperirii locurilor bugetare, instituțiile de învățământ superior vor stabili sesiuni suplimentare în  perioada 21-29 august 2020.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *