Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a lansat „Programul național de alfabetizare digitală a cadrelor didactice”


Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a lansat „Programul național de alfabetizare digitală a cadrelor didactice”. Programul este destinat profesorilor din învățământul general și învățământul profesional tehnic și prevede instruire comprehensivă în utilizarea celor mai importante aplicații și instrumente digitale, utile procesului didactic.

Astfel, astăzi, 1 iulie, a avut loc prima sesiune de instruire a formatorilor naționali din învățământul profesional tehnic.

Ministrul Igor Șarov a menționat că creșterea nivelului de literație digitală a cadrelor didactice reprezintă o investiție pe termen lung în dezvoltarea calității sistemului educațional. „Contăm pe sprijinul dumneavoastră în realizarea unor cursuri utile pentru cadrele didactice, care dețin un nivel minim de competențe TIC prin dobândirea abilităților de a crea, evalua și distribui conținuturi didactice în mediul digital”, a afirmat oficialul.

Pentru cadrele didactice din învățământul profesional tehnic, „Programul național de alfabetizare digitală a cadrelor didactice” se va realiza pe trei nivele: minim, mediu și avansat.

La finalizarea cursului de formare Centrul Tehnologii Informaționale și Comunicaționale în Educație va organiza procedura de evaluare a cadrelor didactice formate și în conformitate cu rezultatele evaluării va asigura certificarea participanților.

Menționăm că cursurile de instruire  a formatorilor naționali vor fi realizate în mediul online de către experții din cadrul Centrului Tehnologii Informaționale și Comunicaționale în Educație și vor avea loc în perioada 1-3 iulie pentru școlile profesional tehnice; 6-8 iulie pentru colegii și 9 -10 iulie pentru centrele de excelență.

„Program național de alfabetizare digitală a cadrelor didactice” se va desfășura în perioada estivală 2020 cu posibilitatea extinderii în cazul în care vor exista solicitări din partea cadrelor didactice.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *