Mii de titluri de carte, expuse la Chișinău la Moldexpo


Peste 100 de edituri și distribuitori de carte din R.Moldova, România, Franța, Germania, China, Polonia, Ucraina, Turcia participă la cea de-a 23-a ediție a Salonului Internațional de Carte pentru Copii și Tineret. Până pe 14 aprilie, iubitorii de carte sunt așteptați la târgul, deschis la Moldexpo, unde pot beneficia de reduceri de până la 50 la sută.  

Chiar din prima zi, la Salonul de Carte au venit copii și tineri, atât din capitală, cât și din alte localități din țară.

Tradiţional programul Salonului include: prezentarea editurilor participante, lansări de carte, expoziţie de ilustraţii de carte în original, un simpozion, conferinţă ori seminar în problemele cărţii şi lecturii copiilor, o întrunire a copiilor – laureaţi ai concursurilor naţionale şi internaţionale de creaţie literară, concursuri, ateliere de creație.

Președintele Secției Naționale a Consiliului Internațional al Cărții pentru copii și tineret, Eugenia Bejan spune că în acest an este organizat un atelier de lectură, invitatul special fiind Ambasadorul SUA în R.Moldova, Dereck J. Hogan. Diplomatul le va citi copiilor o poveste, tradusă în română. „Vom avea și două evenimente speciale dedicate la două personalități ai culturii noastre, Spiridon Vanghelie, care lansează cartea „Școala Vieții” și un eveniment cu participarea lui Eugen Doga în cadrul căruia va fi lansat albumul ABC-Doga de jurnalista Larisa Turea”. 

Potrivit organizatorilor, „Salonul Internaţional de Carte este unul dintre cele mai importante evenimente culturale ce au loc în ultimii ani în Republica Moldova. Menirea acestei acţiuni este de a susţine editarea şi difuzarea cărţii pentru copii şi tineri, promovarea cărţii de un înalt nivel artistic şi sprijinirea celor ce contribuie la crearea şi editarea publicaţiilor pentru copii”.Târgul de Carte este organizat de Ministerul Educației, în parteneriat cu Secția Națională din R.Moldova a Consiliului Internațional al Cărții pentru copii și tineret.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *