MECC precizează că reglementările privind redeschiderea instituțiilor de învățământ, în contextul pandemiei COVID-19 sunt la etapa consultărilor, iar asigurarea sănătății elevilor și cadrelor didactice reprezintă principalul deziderat în acțiunile sale


Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC) reiterează faptul că asigurarea sănătății copiilor/elevilor/studenților și cadrelor didactice reprezintă principalul deziderat în toate acțiunile și deciziile sale. La moment, MECC examinează mai multe soluții privind organizarea noului an de studii 2020-2021.

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a elaborat proiectul „Reglementărilor speciale privind organizarea anului de studii 2020-2021 în condițiile epidemiologice de COVID-19 pentru instituțiile de învățământ primar, gimnazial, liceal și extrașcolar”. Documentul respectiv se află la etapa consultărilor cu reprezentanții Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și ai organelor locale de specialitate în domeniul învățământului.

Astfel, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale urmează să se expună asupra recomandărilor privind măsurile de protecție, de organizare și menținere a spațiilor de studii, a programului școlar, completelor de clasă, condițiilor de distanțare fizică, de efectuare a triajului epidemiologic și de instruire a angajaților, ținând cont de specificul activităților și de structura instituțiilor de învățământ.

MECC menționează că proiectul „Reglementărilor speciale privind organizarea anului de studii 2020-2021 în condițiile epidemiologice de COVID-19 pentru instituțiile de învățământ primar, gimnazial, liceal și extrașcolar” urmează să fie definitivat și aprobat, ținându-se cont de recomandările și propunerile autorităților competente.

În context, MECC menționează că toate actele emise de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării sunt plasate pe site-ul oficial https://mecc.gov.md/ și pe pagina de Facebook a ministerului.


2 Replies to “MECC precizează că reglementările privind redeschiderea instituțiilor de învățământ, în contextul pandemiei COVID-19 sunt la etapa consultărilor, iar asigurarea sănătății elevilor și cadrelor didactice reprezintă principalul deziderat în acțiunile sale”

  1. Ar fi bine sa se afle și părerile profesorilor, care indiferent de orice decizie a MECC va fi prima persoana care va lucra cu elevii. Este importanta și starea de sănătate a profesorului, atât fizica cat și psihica. Deoarece în toată perioada de carantina am avut diferite situații. Ar fi bine sa apară și un regulament pentru elevi, sa fie obligați sa participe la orele online; sa aibă o atitudine foarte serioasa. La fel și parintii sa fie conștienți de situația data. Sa fie o colaborare prietenoasa dar și respectuoasa și, desigur, responsabila.

  2. Voi lua în considerație recomandările și propunerile autorităților competente în ceea ce privește organizarea anului de studii 2020-2021. Mai depinde și de faptul de cum vor evolua evenimentele în condițiile epidemiologice de Covid-19 în ansamblu pe țară până la data de 01.09.2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *