Mai mulți părinți cer soluții de la Guvern pentru redeschiderea grădinițelor- PETIȚIE ONLINE


Mai mulți părinți din municipiul Bălți cer autorităților să găsească o soluție în privința familiilor cu copii de vârstă preșcolară, în vederea faptului că de aproape trei luni grădinițele din Republica Moldova sunt închise.

Părinții susțin că nu pot munci și sta, în același timp, cu copii acasă. În acest sens a fost lansată o petiție prin care semnalează problema încălcării dreptului la educație.

În urma cazurilor în care copii și-au pierdut viața în timp ce au rămas acasă fără supraveghere, câțiva părinți s-au solidarizat și au solicitat redeschiderea grădinițelor. Ei consideră că dacă vor fi luată măsurile corecte de protecție, atunci riscul de îmbolnăvire cu COVID-19 poate fi redus. 

Potrivit grupului de părinți, în prezent circa 130.000 de familii sunt puse în pericol.

„Sunt mamă a doi copii de grădiniță. Vreau să vă spun că este foarte greu, din motiv că nu pot munci. Prea mult timp a trecut de când grădinițele au fost închise. Vă rog foarte mult să luați careva măsuri, deja nu se mai poate. Deschideți grădinițele. Nu putem lăsa copii fără supraveghere”, a spus o mămică.

Petiția o puteți semna aici.

Sursa: agora.md, stiri.md


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *