Mai mulți părinți cer autorităților, printr-o petiție online, să asigure procesul de învățare la distanță pentru toți elevii


În mediul online a fost lansată o nouă petiție adresată ministrului educației și prim-ministrului, în care se cere asigurarea procesului de învățământ la distanță pentru toți elevii. Inițiativa aparține Asociației Obștești „Părinți Solidari” și a fost pornită în contextul în care există un număr considerabil de copii care nu au acces la internet și nici nu dispun de tehnologii informaționale necesare pentru a participa la lecțiile online, care sunt obligatorii.

Autorii petiției solicită următoarele de la autoritățile naționale:

1. Identificarea numărului de copii care, începând cu 11 martie 2020, nu au avut acces la învățământul online/la distanță.

2. Asigurarea accesului la platformele digitale pentru toți elevii și prezentarea unor măsuri concrete privind finalizarea acestui an școlar, astfel încât anumite categorii de elevi să nu fie discriminate.

3. Efectuarea achizițiilor/dotării cu tehnică de calcul în regim de urgență pentru toți elevii care nu au acces la internet și nici nu dispun de tehnologii informaționale necesare pentru a participa la lecțiile online.

4. Asigurarea unui proces educațional eficient pe platformele digitale pentru învățământul la distanță.

Petiția poate fi găsită -: AICI !

Sursa: diez.md


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *